Tagliatelle z gobovim ragujem po receptu Barbarella Green Chef
Lahkotni recept za testenine, kjer lahko mesni ragu zamenjamo z gobami in veliko nasekljane zelenjave. Recept je odličen za tiste dni, ko si želimo malo lažjih jedi. Podroben opis spodaj
Sestavine za 3 porcije
- olivno olje
- 2 čebuli, nasekljani na drobno
- 2 stroka česna, nasekljana na drobno
- 100 g rjavih šampinjonov, nasekljanih na drobno
- 3 korenčki, nasekljani na drobno
- 1 rdeča paprika, nasekljana na drobno
- 450 g pelatov ali BIO paradižnikove mezge NATUR AKTIV
- po potrebi zelenjavna jušna osnova
- 1 jedilna žlica žlica sojine omake
- sveža bazilika
- sol in poper
- široki rezanci
Priprava
- Na olju prepražite čebulo in česen. V mešalniku na drobno nasekljajte šampinjone, korenček in papriko.
- Zmešano zelenjavo prepražite s čebulo, dodajte pelate, malo zelenjavne jušne osnove, solite in kuhajte na majhnem ognju od 20 do 25 minut.
- Med kuhanjem večkrat premešajte, po potrebi dodajajte jušno osnovo, sol, poper, sojino omako in baziliko. Postrezite s širokimi testeninami tagliatelle.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.