Taco solata po receptu Vibrant Plate
Tacos malo drugače. Pripravite taco solato iz piščančjih prsi, solatnih listov, paprike, sira in tortilija čipa, za piko na i pa dodajte še nacho omako. Okusno! Podroben opis spodaj
Sestavine za 3 porcije
Sestavine:
- 1 file piščančjih prsi OKUS PODEŽELJA
- 0,5 glave solate ledenke
- 0,5 glave mehke solate
- 1 rdeča paprika
- 1 pločevinka koruze v zrnju HAPPY HARVEST (majhna)
- 1 pločevinka rjavega fižola HAPPY HARVEST
- 3 BIO paradižniki NATUR AKTIV
- 1 rdeča čebula
- 1 cup narezane kumare
- 0,5 skodelice naribanega sira (gavda, cheddar...)
- 2 pesti tortilja čipsa
Za preliv:
- 3 jedilne žlice nacho omake za pomakanje
- 2 jedilni žlici jogurta
- 1 limeta
Priprava
- File piščančjih prsi začinimo s soljo, poprom in poljubnimi začimbami, npr. dimljena paprika in česen. Prsi dobro natremo in pokapamo z oljem ter jih v vroči ponvi popečemo z obeh strani, da zlato porjavijo. Pečeno meso vzamemo iz ponve in narežemo na rezine ali kocke.
- Solato razrežemo in operemo ter nadevamo v sklede.
- Čez solato damo še rezine rdeče paprike, koruzo, fižol, razrezane paradižnike, rezine rdeče čebule in kumare. Dodamo še nariban sir in zdrobimo tortilja čips.
- Preliv pripravimo tako, da načo omako zmešamo z jogurtom in dodamo še kanec soka limete ter toliko vode, da dobimo zmes, ki se lepo preliva.
- Polivko pokapamo čez solato, dobro premešamo in postrežemo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.