T-Bone Steak/florentinec z žara s pomako in krompirjevim nabodalom
Recept za sočen T-bone steak z žara in krompirjeva nabodala ovita s panceto. Zraven se odlično poda jogurtova omaka z zelišči z vrta. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za T-Bone Steake/florentince:
- 4 T-Bone Steaki/florentinci KOŠAKI
- 4 vejice rožmarina
- 4 jedilne žlice čajnega masla MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- 4 kosi alufolija FOLIO
Za krompirjeva nabodala:
- 16 majhnih mladih krompirjev
- 16 rezin pancete Z‘DEŽELE
- 16 vejic timijana
- sol PIRANSKE SOLINE
Za zeliščno pomako:
- 250 g kisle smetane MILFINA
- 100 g jogurta MILFINA
- 2 jedilni žlici sesekljanega drobnjaka
- 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
- 1 jedilna žlica sesekljanega rožmarina
- malo cele kumine LE GUSTO
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
T-Bone Steaki/florentinci:
- V žaru zakurimo oglje in počakamo, da žerjavica postane bela. Žar je ravno prav vroč, ko lahko dlan samo še kakšno sekundo ali dve držimo nad žerjavico.
- Na rešetko položimo zrezke in jih na vsaki strani pečemo 2 minuti. Popečemo tudi robove, da nastane značilen črtast vzorec.
- Vsak zrezek položimo na svoj kos alu folije, premažemo z žlico masla in obložimo z vejico rožmarina. V alu folijo zavite zrezke položimo na toplo mesto, kjer naj počivajo 5 minut.
- Nato jih vzamemo iz alu folije, jih še enkrat na obeh straneh na hitro popečemo (pribl. 30 sekund) ter posolimo in popopramo.
Krompirjeva nabodala:
- Opran krompir 20 minut kuhamo v osoljeni vodi.
- Nato na delovno površino položimo rezino pancete in jo obložimo z vejico timijana.
- V tako pripravljeno panceto zavijemo kuhan krompir.
- Nato na posamezno nabodalo nabodemo 4 v panceto zavite krompirje in položimo na žar, da se panceta lepo zapeče.
Zeliščna pomaka:
- Celo kumino zdrobimo v možnarju, nato pa vse sestavine stresemo v skledo in previdno premešamo s kuhalnico.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.