Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za T-Bone Steake/florentince:

  • 4 T-Bone Steaki/florentinci KOŠAKI
  • 4 vejice rožmarina
  • 4 jedilne žlice čajnega masla MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 4 kosi alufolija FOLIO

Za krompirjeva nabodala:

  • 16 majhnih mladih krompirjev
  • 16 rezin pancete Z‘DEŽELE
  • 16 vejic timijana
  • sol PIRANSKE SOLINE

Za zeliščno pomako:

  • 250 g kisle smetane MILFINA
  • 100 g jogurta MILFINA
  • 2 jedilni žlici sesekljanega drobnjaka
  • 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 jedilna žlica sesekljanega rožmarina
  • malo cele kumine LE GUSTO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

T-Bone Steaki/florentinci:

  1. V žaru zakurimo oglje in počakamo, da žerjavica postane bela. Žar je ravno prav vroč, ko lahko dlan samo še kakšno sekundo ali dve držimo nad žerjavico.
  2. Na rešetko položimo zrezke in jih na vsaki strani pečemo 2 minuti. Popečemo tudi robove, da nastane značilen črtast vzorec.
  3. Vsak zrezek položimo na svoj kos alu folije, premažemo z žlico masla in obložimo z vejico rožmarina. V alu folijo zavite zrezke položimo na toplo mesto, kjer naj počivajo 5 minut.
  4. Nato jih vzamemo iz alu folije, jih še enkrat na obeh straneh na hitro popečemo (pribl. 30 sekund) ter posolimo in popopramo.

Krompirjeva nabodala:

  1. Opran krompir 20 minut kuhamo v osoljeni vodi.
  2. Nato na delovno površino položimo rezino pancete in jo obložimo z vejico timijana.
  3. V tako pripravljeno panceto zavijemo kuhan krompir.
  4. Nato na posamezno nabodalo nabodemo 4 v panceto zavite krompirje in položimo na žar, da se panceta lepo zapeče.

Zeliščna pomaka:

  1. Celo kumino zdrobimo v možnarju, nato pa vse sestavine stresemo v skledo in previdno premešamo s kuhalnico.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.