Strjenka iz belih špargljev z zelenimi šparglji in ragujem iz češnjevih paradižnikov
Pripravite strjenko iz belih špargljev s sirom, poleg pa ragu iz češnjevih paradižnikov. Postrežete jo lahko kot predjed, gosti pa bodo navdušeni. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 500 g belih špargljev
- 1 bela čebula
- maslo MILFINA
- 30 g naribanega sira Grana Padano CUCINA NOBILE
- 50 ml sladke smetane MILFINA
- 3 jajca OKUS PODEŽELJA
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 jedilni žlici sladkorja DIAMANT
- 2 jedilni žlici paradižnikove mezge CARLONI
- 2 jedilni žlici balzamičnega kisa CASTELLO
- 200 g zelenih špargljev
- sol
- poper LE GUSTO
- 4 modelčki za strjenko
Priprava
- Bele šparglje olupimo, jim odrežemo konce in jih narežemo na kolobarje. Skupaj s sesekljano čebulo jih prepražimo na 2 žlicah masla.
- Prilijemo malo vode in rahlo solimo, nato pa jih pri nizki temperaturi v pokriti posodi še približno 20 minut dušimo do mehkega.
- Tako pripravljene zelene šparglje postrežemo skupaj z ragujem in strjenko.
- V špargljevo maso primešamo sir Grana Padano, sladko smetano in jajca, nato jo še solimo in popramo.
- Maso prelijemo v modelčke za strjenko, ki smo jih prej namastili z maslom. Modelčke damo v pečico v vodno kopel in pečemo približno 35 minut pri 160 °C.
- Medtem zelene šparglje razpolovimo po dolžini in jim odrežemo konce.
- V močno osoljeni vodi jih blanširamo približno 1 minuto, nato jih na hitro ohladimo z mrzlo vodo in povaljamo v ponvi, v kateri smo razpustili 1 žlico masla.
- Šparglje po potrebi še dosolimo in popramo.
Ragu:
- V kozici karameliziramo sladkor, dodamo paradižnikovo mezgo, zalijemo z balzamičnim kisom in prilijemo okoli 40 ml vode. V kozico stresemo še češnjeve paradižnike in maso v pokriti posodi pri nizki temperaturi kuhamo približno 20 minut.
- Okus popestrimo z 2 žlicama masla ter soljo in poprom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.