Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 500 g belih špargljev
  • 1 bela čebula
  • maslo MILFINA
  • 30 g naribanega sira Grana Padano CUCINA NOBILE
  • 50 ml sladke smetane MILFINA
  • 3 jajca OKUS PODEŽELJA
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 2 jedilni žlici sladkorja DIAMANT
  • 2 jedilni žlici paradižnikove mezge CARLONI
  • 2 jedilni žlici balzamičnega kisa CASTELLO
  • 200 g zelenih špargljev
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • 4 modelčki za strjenko

Priprava

  1. Bele šparglje olupimo, jim odrežemo konce in jih narežemo na kolobarje. Skupaj s sesekljano čebulo jih prepražimo na 2 žlicah masla.
  2. Prilijemo malo vode in rahlo solimo, nato pa jih pri nizki temperaturi v pokriti posodi še približno 20 minut dušimo do mehkega.
  3. Tako pripravljene zelene šparglje postrežemo skupaj z ragujem in strjenko.
  4. V špargljevo maso primešamo sir Grana Padano, sladko smetano in jajca, nato jo še solimo in popramo.
  5. Maso prelijemo v modelčke za strjenko, ki smo jih prej namastili z maslom. Modelčke damo v pečico v vodno kopel in pečemo približno 35 minut pri 160 °C.
  6. Medtem zelene šparglje razpolovimo po dolžini in jim odrežemo konce.
  7. V močno osoljeni vodi jih blanširamo približno 1 minuto, nato jih na hitro ohladimo z mrzlo vodo in povaljamo v ponvi, v kateri smo razpustili 1 žlico masla.
  8. Šparglje po potrebi še dosolimo in popramo.

Ragu:

  1. V kozici karameliziramo sladkor, dodamo paradižnikovo mezgo, zalijemo z balzamičnim kisom in prilijemo okoli 40 ml vode. V kozico stresemo še češnjeve paradižnike in maso v pokriti posodi pri nizki temperaturi kuhamo približno 20 minut.
  2. Okus popestrimo z 2 žlicama masla ter soljo in poprom.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.