Spomladanski zavitki z mangom in ananasom v arašidovi omaki
Spomladanski zavitki z mangom in ananasom v arašidovi omaki so odlična ideja za sladko predjed ali sladico, presenetite goste. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za spomladanske zavitke:
- 140 g ananasa
- 140 g manga
- 20 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 50 g vaniljevega pudinga s smetano MILFINA
- 30 g kokosove moke HAPPY HARVEST
- 1 zavitek testa za spomladanske zavitke
- 1 rumenjak bio jajca NATUR AKTIV
Za omako:
- 60 g fine bele čokolade CHOCEUR
- 60 g nesoljenih arašidov SNACK FUN
- 200 ml sladke smetane MILFINA
- 2 jedilni žlici rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
Priprava
Spomladanski zavitki:
- Ananas in mango olupimo, narežemo na tanke trakove in sladkamo.
- Primešamo puding in kokosovo moko.
- Na posamezen kos testa za spomladanske zavitke razporedimo približno 1 žlico nadeva, nato pa robove premažemo z rumenjakom in oblikujemo zavitke. P
- okrite pečemo na žaru približno 10 do 15 minut, a ne na direktnem ognju.
Omaka:
- Čokolado naribamo in skupaj z arašidi pretlačimo s paličnim mešalnikom. Vse skupaj vmešamo v napol stepeno sladko smetano, ki smo ji dodali sladkor.
Nasvet
- Namesto testa za spomladanske zavitke lahko uporabimo tudi vlečeno testo za jabolčni zavitek.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.