Spomladanska rižota s šparglji po receptu Barbarella Green Chef
Pripravite zeleno sezonsko rižoto s šparglji po receptu Barbarella Green Chef. Okusno in zdravo kosilo, pripravljeno iz sezonske zelenjave. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1,5 l zelenjavne jušne osnove
- 4 jedilne žlice rastlinske margarine
- 1 srednje velika čebula NATUR AKTIV
- 2 stroka česna
- 1,5 skodelice Arborio riža
- 0,5 skodelice belega vina
- 1 šopek zelenih špargljev
- 1 cup rjavih šampinjonov
- 0,5 skodelice brokolija
- 0,5 skodelice graha
Priprava
- Na olivnem olju prepražite čebulo in dodajte malo soli, da se lepo zmehča. Nato dodajte česen in še malo prepražite, da lepo zadiši. Dodajte riž, malo prepražite, nato pa prilijte vino in pokuhajte, da izpari. S počasnim in postopnim dodajanjem zelenjavne jušne osnove in mešanjem kuhajte riž približno 10 minut.
- Med tem šparglje narežite na drobne koščke, šampinjone na tanke rezine in brokoli na cvetke. Lahko uporabite zamrznjen ali vložen grah. V drugi ponvici na margarini popecite zelenjavo in šampinjone. Solite in poprajte, nato jo dodajte v skoraj kuhan riž. Še malo zalijte z jušno osnovo in kuhajte kratek čas, da bo riž al-dente.
- Servirajte s kvasnimi kosmiči ali veganskim parmezanom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.