Špargljev kiš s slanino in špinačo
Šparglje lahko porabimo tudi v kišu, v kombinaciji s slanino in špinačo. Špargljev kiš lahko postrežemo toplega ali hladnega. Podroben opis spodaj
Sestavine za 1 porcijo
- 800 g belih špargljev
- 500 g špinače
- 200 g gladke moke KORNGOLD
- 0,5 paketka pecilnega praška BELLA
- čajno maslo MILFINA
- 80 g puste skute MILFINA
- 60 ml rastlinskega olja OSANA
- 80 g pečene slanine
- 4 bio jajca NATUR AKTIV
- 100 g bio kisle smetane NATUR AKTIV
- 100 ml sladke smetane MILFINA
- 50 g naribanega sira Grana Padano CUCINA NOBILE
- muškatni orešček
- sol
- poper LE GUSTO
Priprava
- V moko najprej vmešamo pecilni prašek, nato dodamo 50 g masla, skuto, olje in ščepec soli ter vse skupaj pregnetemo, da nastane homogeno testo. Zavijemo ga v folijo za živila in pustimo počivati 15 minut.
- Špinačo operemo, odstranimo peclje in jo v kropu poparimo. Poparjeno špinačo odcedimo, poplaknemo z mrzlo vodo, dobro ožamemo z rokami in razrahljamo.
- Olupljenim špargljem odrežemo spodnje konce, stebla razpolovimo po dolžini in jih v rahlo osoljeni vodi kuhamo 3 minute, nato pa odcedimo.
- Pečico segrejemo na 200 °C (oz. 180 °C, če bomo pekli s funkcijo kroženja vročega zraka).
- Namastimo pekač za pite s premerom 28 cm in višino 4,5 cm ter ga obložimo z razvaljanim testom. Testo večkrat prebodemo z vilicami.
- Na testo enakomerno porazdelimo špinačo in šparglje, po vrhu potresemo na kocke narezano slanino in za 10 minut postavimo v pečico.
- Medtem stepemo jajca, kislo in sladko smetano ter sir Grana Padano in začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom.
- Maso v kozici med mešanjem rahlo segrejemo. Pazimo, da jajca ne zakrknejo.
- Toplo maso porazdelimo po zelenjavi in pečemo še 30 minut.
- Še topel kiš narežemo na kose in postrežemo. Ponudimo lahko tudi hladnega.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.