Špageti s šampinjonovo omako po bolonjsko
Bolonjska omaka brez mesa. Jušna zelenjava, šampinjoni in paradižnik bodo nadomestili klasično bolonjsko omako. Hitro in okusno kosilo, primerno tudi za vegetarijance. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 250 g jušne zelenjave (por, zelena, korenje)
- 250 g šampinjonov
- 1 bio čebula BIO natura
- 3 jedilne žlice bio oljčnega olja BIO natura
- 1 strok česna
- 1 jedilna žlica bio paradižnikove mezge BIO natura
- 100 ml rdečega vina (npr. Superior znamke TORO LOCO)
- 300 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
- 300 ml bio pasiranega paradižnika BIO natura
- 1 vejica timijana
- 500 g bio špagetov BIO natura
- malo sira Grana Padano CUCINA NOBILE
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Očiščeno jušno zelenjavo in šampinjone narežemo na manjše kocke. Čebulo sesekljamo. Narezano čebulo in jušno zelenjavo popražimo na vročem oljčnem olju, primešamo šampinjone in pražimo, dokler se tekočina ne pokuha. Dodamo stisnjen česen, ga prav tako na hitro popražimo, vmešamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z rdečim vinom. Počakamo, da zavre, in nato prilijemo jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Vmešamo še pasiran paradižnik in osmukan timijan ter kuhamo 10 minut. Na koncu posolimo in popopramo.
- Medtem po navodilih na embalaži skuhamo špagete in jih odcedimo. Prelijemo jih z omako in potresemo s sveže naribanim sirom Grana Padano.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.