Solata s pečeno papriko in mozzarello
Preprost recept za lahko hladno solato s pečeno papriko, začimbami in mozzarello. Odlična ideja za hladno solato v vročih poletnih dneh. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 6 rdečih paprik
- 2 stroka česna
- 0,5 čajne žličke sesekljanega peteršilja
- malo bio oljčnega olja NATUR AKTIV
- malo jabolčnega kisa LOMEE (po želji zeliščnega)
- 200 g mozzarelle bambini znamke CARLONI
Priprava
- Paprike položimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in jih približno 20 minut pečemo v pečici pri 200 °C.
- Ko so pečene, jih ohladimo, olupimo, prerežemo in jim odstranimo semena.
- Očiščene paprike narežemo na trakove in jih začinimo s soljo, sesekljanim česnom, peteršiljem, oljčnim oljem in jabolčnim kisom.
- Vse skupaj dobro premešamo, dodamo na tanke rezine narezano mozzarello, ponovno premešamo in solato vsaj za 1 uro postavimo v hladilnik.
- Postrežemo jo kot prilogo k mesu z žara, lahko pa tudi kot samostojno predjed.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.