Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

Za solato:

  • 250 g kuhane rjave leče
  • 1 srednje velika cvetača, razdeljena na cvetke
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • 1 čajna žlička kurkume
  • malo kajenske paprike
  • 100 g mlade špinače
  • 10 redkvic
  • malo peteršilja
  • malo mlade zelene čebule
  • beli blanširani mandlji HAPPY HARVEST

Za preliv:

  • 4 jedilne žlice mandljevega masla ali masla iz indijskih oreščkov
  • 2 jedilni žlici limoninega soka
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • malo česna v prahu
  • sol in poper po okusu

Priprava

  1. Cvetačo narežite na cvetke, nato pa premažite z olivnim oljem in kurkumo ter kajensko papriko. Cvetke položite na pekač, ki ste ga podložili s papirjem za peko. Pečico segrejte na 200 ˚C in cvetke pecite 25 minut.
  2. Redkvice narežite na polovičke, sesekljajte peteršilj in mlado čebulo narežite na drobno. Vse sestavine za solato, razen cvetače, zložite na krožnik.
  3. Pripravite preliv. Vse sestavine za preliv zmešaje v mešalniku.
  4. Ko je cvetača pečena, jo postrezite s solato in prelijte s prelivom.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.