Solata s pečeno cvetačo in rjavo lečo po receptu Barbarella Green Chef
Osvežilna solato z rjavo lečo. Solata je polna vitaminov, mineralov in hranilnih snovi, ki jih vaše telo potrebuje vsak dan. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
Za solato:
- 250 g kuhane rjave leče
- 1 srednje velika cvetača, razdeljena na cvetke
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- 1 čajna žlička kurkume
- malo kajenske paprike
- 100 g mlade špinače
- 10 redkvic
- malo peteršilja
- malo mlade zelene čebule
- beli blanširani mandlji HAPPY HARVEST
Za preliv:
- 4 jedilne žlice mandljevega masla ali masla iz indijskih oreščkov
- 2 jedilni žlici limoninega soka
- 2 jedilni žlici oljčnega olja
- malo česna v prahu
- sol in poper po okusu
Priprava
- Cvetačo narežite na cvetke, nato pa premažite z olivnim oljem in kurkumo ter kajensko papriko. Cvetke položite na pekač, ki ste ga podložili s papirjem za peko. Pečico segrejte na 200 ˚C in cvetke pecite 25 minut.
- Redkvice narežite na polovičke, sesekljajte peteršilj in mlado čebulo narežite na drobno. Vse sestavine za solato, razen cvetače, zložite na krožnik.
- Pripravite preliv. Vse sestavine za preliv zmešaje v mešalniku.
- Ko je cvetača pečena, jo postrezite s solato in prelijte s prelivom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.