Solata iz stročjega fižola po receptu Vibrant Plate
Sezonska solata iz stročjega fižola. Odlična ideja za lahko zdravo večerjo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
- 500 g stročjega fižola
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
- 50 g prekajene slanine
- 1 strok česna
- 50 g bio feta sira NATUR AKTIV
- pest češnjevih paradižnikov
- sol in poper LE GUSTO po okusu
- bio oljčno olje NATUR AKTIV
- balzamični kis CASA CANDIOTTI
Priprava
- Stročji fižol operemo in odrežemo konce. Postavimo ga v večji lonec, ki ga napolnemo z vodo. Zraven dodamo še eno jajce in vse skupaj zavremo. Ko zavre, na zmernem ognju kuhamo še 6 minut, nato jajce odstranimo, fižol pa kuhamo še približno 10-15 minut, oziroma tako dolgo, da se zmehča in gre vilica skozenj. Ko je fižol kuhan, ga odcedimo in ohladimo.
- Slanino popečemo v ponvi z obeh strani do zlato zapečenega, nato jo vzamemo iz ponve, vanjo pa takoj dodamo sesekljan strok česna in kuhani stročji fižol ter dobro premešamo. Še začinimo s soljo in poprom, nato ogenj ugasnemo in fižolu dodamo še oljčno olje, balzamični kis in popečeno slanino, ki jo s prsti natrgamo. Vse skupaj dobro premešamo in fižol prestavimo na krožnike.
- Kuhano jajce olupimo, narežemo na četrtinke in dodamo fižolu. Povrh nadrobimo še feta sir in dodamo na polovičke narezane češnjeve paradižnike ter postrežemo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.