Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Zrezki:

  • 4 piščančji zrezki OKUS PODEŽELJA
  • 2 jedilni žlici karija v prahu LE GUSTO
  • 0,5 šopka peteršilja

Ananasov kečap:

  • 1 pločevinka vloženih kolobarjev ananasa
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 kg paradižnikov
  • 0,5 čajne žličke bio čilija v prahu NATUR AKTIV
  • 60 ml kisa
  • 60 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 čajna žlička soli LE GUSTO
  • 1 čajna žlička popra LE GUSTO
  • malo olja za pečenje in žar
  • sol in poper LE GUSTO

Priprava

  1. Kolobarje ananasa odcedimo, sok prihranimo. Tri kolobarje razpolovimo in prihranimo za dekoracijo. Preostali ananas grobo narežemo. Čebulo fino nakockamo, paradižnike pa narežemo na četrtine.
  2. Čebulo skupaj s čilijem v prahu posteklenimo na olju. Dodamo kis in sladkor. Ko zavre, dodamo še vse druge sestavine. Med občasnim mešanjem počasi kuhamo približno 45 minut, nazadnje dobro zmiksamo in po želji pretlačimo skozi cedilo (ni nujno).
  3. Nastali kečap med mešanjem ukuhavamo še 15 minut, da se zgosti, nato ga takoj nadevamo v sterilne kozarce in zapremo ter pri sobni temperaturi pustimo, da se ohlaja 4 ure.
  4. Piščančje zrezke začinimo s soljo in poprom ter premažemo z oljem. Na žaru jih pečemo približno 2 minuti na vsaki strani oziroma toliko, da tudi v sredici ne bodo več rožnate barve. Kari, 2 jušni žlici ananasovega soka in drobno narezan peteršilj zmešamo. S to marinado zrezke premažemo med pečenjem.
  5. Zrezke nadevamo na ogret pladenj ter jih garniramo s polovicami ananasovih kolobarjev in listki peteršilja. Postrežemo z ananasovim kečapom.

Nasvet

  • Koristno: Beseda kari označuje tri stvari: rastlino, mešanico začimb in vrsto jedi. Mešanica začimb lahko vsebuje tudi 20 sestavin, običajno pa vsebuje kurkumo, čili, koriander, kumin, ingver in poper.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.