Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 3 porcije

  • 500 g mariniranih perutničk
  • 2 jedilni žlici BBQ omake
  • žemlje OKUS TRADICIJE
  • 2 paradižnika
  • 1 čebula
  • sol in poper po okusu
  • olje in kis po okusu

Priprava

  1. Izberemo 500 gramov mariniranih BBQ piščančjih perutničk in jih postavimo s kožo navzdol na vročo žar ponev, ki smo jo rahlo namastili. Perutničke popečemo z obeh strani, da se zlato rjavo zapečejo.
  2. Med peko pripravimo paradižnikovo solato - paradižnik narežemo na lističe, dodamo na kolobarje narezano čebulo, začinimo s soljo in poprom ter dodamo olje in kis.
  3. Nadaljujemo s perutničkami. V večji skledi zmešamo 2 žlici BBQ omake za žar, vanjo položimo pečene perutničke ter premešamo, da se omaka dobro oprime perutničk.
  4. Vrnemo jih nazaj v vročo ponev in jih nekajkrat obrnemo na plošči, da se omaka karamelizira. Vendar previdno, saj ne želimo, da se omaka prismodi.
  5. Pečene perutničke prestavimo na servirni krožnik ter postrežemo s paradižnikovo solato in svežo žemljo. Za prste oblizniti!

Nasvet

  • Dvojec Vibrant Plate svetuje - peka na žaru naj bo hitra, sveža in preprosta.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.