Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 6 porcij

Sestavine:

  • 3 bio jajca
  • 225 g bio pšenične moke
  • 300 ml bio trajnega mleka
  • 1 ščepec sol
  • 150 ml gazirane mineralne vode
  • 3 jedilne žlice kristalnega sladkorja
  • 3 jedilne žlice sončničnega olja
  • sladkor v prahu

Za nadev:

  • 4 bio jajca
  • 100 g bio rozin
  • 2 jedilni žlici ruma
  • 500 g bio skute
  • 60 g bio masla (sobne temperature)
  • 4 čajne žličke naribane bio limonine lupinice
  • 160 g kristalnega sladkorja

Za preliv:

  • 2 bio jajci
  • 250 ml bio trajnega mleka
  • 2 zavitka vanilijevega sladkorja
  • 2 jedilni žlici kristalnega sladkorja

Priprava

Palačinke:

  1. Moko, jajca, mleko, sol, sladkor in mineralno vodo zmešamo v gladko maso.
  2. V manjši ponvi (premer 18 cm) segrejemo olje. Z zajemalko v ponev enakomerno vlijemo maso, da na tanko prekrijemo dno.
  3. Palačinko pečemo pri nizki temperaturi in jo med peko obrnemo, da se na obeh straneh zlato rjavo zapeče.
  4. Postopek ponavljamo, dokler ne dobimo 12 palačink.

Nadev:

  1. Maslo, sladkor in limonino lupinico penasto umešamo ter dodamo rumenjake. Dodamo tudi skuto in v rum namočene sultanine, nato pa previdno primešamo še sneg iz beljakov.
  2. Nadev namažemo na palačinke, jih zvijemo in prerežemo na pol.
  3. Polovice palačink položimo v pekač s prerezano stranjo navzgor, tako da skoraj stojijo v pekaču.
  4. Prelijemo jih s prelivom iz jajc, mleka ter vanilijevega in kristalnega sladkorja.
  5. Pečemo 30 minut v pečici, segreti na 200 °C.