Slovenske palačinke s skuto
Palačinke nadevane s skuto in pečene v pečici, so prave slovenske palačinke. Ideja za sladico ali sladko večerjo, ki jo bodo veseli vsi sladkosnedi. Podroben opis spodaj
Sestavine za 6 porcij
Sestavine:
- 3 jajca OKUS PODEŽELJA
- 225 g gladke pšenične moke KORNGOLD
- 300 ml mleka MILFINA
- 1 ščepec sol PIRANSKE SOLINE
- 150 ml gazirane mineralne vode
- 3 jedilne žlice kristalnega sladkorja AGRAGOLD
- 3 jedilne žlice sončničnega olja OSANA za peko
- sladkor v prahu DIAMANT
Za nadev:
- 4 jajca OKUS PODEŽELJA
- 100 g rozin sultanin HAPPY HARVEST
- 2 jedilni žlici ruma
- 500 g puste skute MILFINA
- 60 g masla MILFINA (sobne temperature)
- 4 čajne žličke naribane limonine lupinice
- 160 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
Za preliv:
- 2 jajci OKUS PODEŽELJA
- 250 ml mleka MILFINA
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja BELLA
- 2 jedilni žlici kristalnega sladkorja AGRAGOLD
Priprava
Palačinke:
- Moko, jajca, mleko, sol, sladkor in mineralno vodo zmešamo v gladko maso.
- V manjši ponvi (premer 18 cm) segrejemo olje. Z zajemalko v ponev enakomerno vlijemo maso, da na tanko prekrijemo dno.
- Palačinko pečemo pri nizki temperaturi in jo med peko obrnemo, da se na obeh straneh zlato rjavo zapeče.
- Postopek ponavljamo, dokler ne dobimo 12 palačink.
Nadev:
- Maslo, sladkor in limonino lupinico penasto umešamo ter dodamo rumenjake. Dodamo tudi skuto in v rum namočene sultanine, nato pa previdno primešamo še sneg iz beljakov.
- Nadev namažemo na palačinke, jih zvijemo in prerežemo na pol.
- Polovice palačink položimo v pekač s prerezano stranjo navzgor, tako da skoraj stojijo v pekaču.
- Prelijemo jih s prelivom iz jajc, mleka ter vanilijevega in kristalnega sladkorja.
- Pečemo 30 minut v pečici, segreti na 200 °C.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.