Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 6 porcij

Sestavine:

  • 3 bio jajca BIO natura
  • 225 g bio pšenične moke BIO natura
  • 300 ml bio trajnega mleka BIO natura
  • 1 ščepec sol PIRANSKE SOLINE
  • 150 ml gazirane mineralne vode
  • 3 jedilne žlice kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 3 jedilne žlice sončničnega olja OSANA za peko
  • sladkor v prahu DIAMANT

Za nadev:

  • 4 bio jajca BIO natura
  • 100 g bio rozin BIO natura
  • 2 jedilni žlici ruma
  • 500 g bio skute BIO natura
  • 60 g bio masla BIO natura (sobne temperature)
  • 4 čajne žličke naribane bio limonine lupinice BIO natura
  • 160 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD

Za preliv:

  • 2 bio jajci BIO natura
  • 250 ml bio trajnega mleka BIO natura
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja BELLA
  • 2 jedilni žlici kristalnega sladkorja AGRAGOLD

Priprava

Palačinke:

  1. Moko, jajca, mleko, sol, sladkor in mineralno vodo zmešamo v gladko maso.
  2. V manjši ponvi (premer 18 cm) segrejemo olje. Z zajemalko v ponev enakomerno vlijemo maso, da na tanko prekrijemo dno.
  3. Palačinko pečemo pri nizki temperaturi in jo med peko obrnemo, da se na obeh straneh zlato rjavo zapeče.
  4. Postopek ponavljamo, dokler ne dobimo 12 palačink.

Nadev:

  1. Maslo, sladkor in limonino lupinico penasto umešamo ter dodamo rumenjake. Dodamo tudi skuto in v rum namočene sultanine, nato pa previdno primešamo še sneg iz beljakov.
  2. Nadev namažemo na palačinke, jih zvijemo in prerežemo na pol.
  3. Polovice palačink položimo v pekač s prerezano stranjo navzgor, tako da skoraj stojijo v pekaču.
  4. Prelijemo jih s prelivom iz jajc, mleka ter vanilijevega in kristalnega sladkorja.
  5. Pečemo 30 minut v pečici, segreti na 200 °C.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.