Slasten pirin kruh s semeni
Razvajajte se z okusnim in hrustljavim kruhom, ki je dober vir vlaknin, vitaminov in mineralov. Pripravite domač pirin kruh s semeni. Podroben opis spodaj
Sestavine za 1 porcijo
- 300 g gladke pirine moke HAPPY HARVEST + nekaj dodatne moke za delo
- 200 g polnozrnate pirine moke HAPPY HARVEST
- 120 g mešanice semen za solato HAPPY HARVEST
- 60 g sezama HAPPY HARVEST
- 1 zavoj suhega kvasa
- 2 čajni žlički soli PIRANSKE SOLINE
- 270 ml mlačne vode
- 2 jedilni žlici sončničnega olja OSANA
- 2 jedilni žlici namiznega kisa LOMEE
Priprava
- V posodi kuhinjskega robota zmešamo moko, vsa semena, kvas in sol. Gnesti začnemo na nizki stopnji, pri čemer sestavinam postopoma dodajamo vodo, olje in kis. Prvih 5 minut gnetemo počasi, naslednjih 5 minut pa hitro. Na koncu testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in postavimo na toplo, kjer naj vzhaja, dokler ne naraste na dvojno količino (približno 60 minut).
- Vzhajano testo na pomokani površini še enkrat pregnetemo in ga oblikujemo v štruco. Podolgovato košarico za vzhajanje testa dobro pomokamo, položimo vanjo štruco in pustimo, da pokrita vzhaja še 30 minut. Medtem pečico segrejemo na 240 °C (zgornje in spodnje gretje) in vanjo položimo z vodo napolnjeno ognjevarno posodo (npr. za narastke), ki naj se segreva skupaj s pečico.
- Testo zvrnemo v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga položimo na drugo vodilo pečice od spodaj. Po 10 minutah peke posodo z vodo previdno odstranimo, znižamo temperaturo na 200 °C in pečemo še približno 30 minut.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.