Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 50 porcij

  • 250 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 0,5 vrečke pecilnega praška BELLA
  • 1 jedilna žlica rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 0,5 čajne žličke soli PIRANSKE SOLINE
  • 130 g čajnega masla MILFINA
  • 2 jedilni žlici bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 50 ml vode

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 200 °C.
  2. V skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor in sol. Dodamo 40 g na kocke narezanega trdega masla, ki ga z rokami vgnetemo, da nastane drobtinasta zmes. Prilijemo olje in mesimo naprej. Dodamo še 30 ml vode in gnetemo, dokler ne nastane gladko, prožno testo, ki se ne lepi. Po potrebi vgnetemo še preostalo vodo.
  3. Na sredino razprostrtega papirja za peko položimo pol testa in ga razvaljamo na približno 1 cm debelo. Narežemo ga na pravokotničke, ki jih naluknjamo z vilicami. Enako naredimo še z drugo polovico testa.
  4. Pripravljeno testo skupaj s papirjem za peko preložimo na pekača in pečemo v sredinskem delu pečice.
  5. Ko so pravokotnički zlato rjavi, jih vzamemo iz pečice in še vroče premažemo s stopljenim maslom, ki smo mu dodali sol.
  6. Ko se maslo vpije, jih še enkrat premažemo in počakamo, da se povsem ohladijo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.