Sladki mini burgerji
Burgerji malo drugače. Prestenetite svoje goste in pripravite sladke mini burgerje, polnjene z kremo in sadjem. Podroben opis spodaj
Sestavine za 18 porcij
Nadev:
- 300 g vaniljine kreme
- 250 g polnomastne skute MILFINA
- 50 g sladkorja HAPPY HARVEST
- 50 g malin
Sestavine:
- 1 zavitek svežega listnatega testa
Sladki hlebčki:
- 1 jajce za premaz
- 2 jedilni žlici kristalnega sladkorja HAPPY HARVEST za posip
- 100 g čokolade CHOCEUR (mlečne ali bele)
Obloga in dekoracija:
- poljuben dekorativni posip (brusnice, bananov ali kokosov čips…)
- različno sadje (jagode, breskve, kivi …)
Priprava
- Za polnilo z ročnim mešalnikom stepemo vaniljino kremo. Dodamo skuto in sladkor ter mešamo naprej, da se vse dobro poveže. Polovico kreme predevamo v drugo skledo in primešamo maline. Obe kremi za najmanj eno uro postavimo v hladilnik, da se malo strdita.
- Pečico segrejemo na 220 °C (gretje zgoraj in spodaj). Testo razvijemo in s kozarcem (ø 5 cm) izrežemo kolobarje. Naložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, jih premažemo z razžvrkljanim jajcem ter okrasimo z malo sladkorja in izbranega posipa. Položimo na drugo vodilo od spodaj navzgor in pečemo 10–12 minut, da postane testo hrustljavo. Pustimo, da se ohladi.
- Koščke čokolade narežemo na 0,5 cm debele rezine in po dve položimo na spodnje polovice hlebčka. Preostalo čokolado stalimo in jo dekorativno prelijemo čez zgornje polovice hlebčka. Okrasimo s poljubnim posipom.
- Obe kremi nadevamo v slaščičarsko vrečko z zvezdastim nastavkom in nabrizgamo na polovičke hlebčkov s čokoladnimi koščki. Sadje po potrebi olupimo in narežemo na koščke velikosti grižljaja. Razporedimo jih na kremo in pokrijemo z zgornjimi deli hlebčkov.
- V vsak sladki burger zapičimo paličico oziroma zobotrebec in do postrežbe postavimo na hladno.
Nasvet
- Če nimate slaščičarske vrečke, manjši plastični vrečici odrežite delček roba in jo nadevajte s kremo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.