Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 18 porcij

Nadev:

  • 300 g vaniljine kreme
  • 250 g polnomastne skute MILFINA
  • 50 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 50 g malin

Sestavine:

  • 1 zavitek svežega listnatega testa

Sladki hlebčki:

  • 1 jajce za premaz
  • 2 jedilni žlici kristalnega sladkorja HAPPY HARVEST za posip
  • 100 g čokolade CHOCEUR (mlečne ali bele)

Obloga in dekoracija:

  • poljuben dekorativni posip (brusnice, bananov ali kokosov čips…)
  • različno sadje (jagode, breskve, kivi …)

Priprava

  1. Za polnilo z ročnim mešalnikom stepemo vaniljino kremo. Dodamo skuto in sladkor ter mešamo naprej, da se vse dobro poveže. Polovico kreme predevamo v drugo skledo in primešamo maline. Obe kremi za najmanj eno uro postavimo v hladilnik, da se malo strdita.
  2. Pečico segrejemo na 220 °C (gretje zgoraj in spodaj). Testo razvijemo in s kozarcem (ø 5 cm) izrežemo kolobarje. Naložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, jih premažemo z razžvrkljanim jajcem ter okrasimo z malo sladkorja in izbranega posipa. Položimo na drugo vodilo od spodaj navzgor in pečemo 10–12 minut, da postane testo hrustljavo. Pustimo, da se ohladi.
  3. Koščke čokolade narežemo na 0,5 cm debele rezine in po dve položimo na spodnje polovice hlebčka. Preostalo čokolado stalimo in jo dekorativno prelijemo čez zgornje polovice hlebčka. Okrasimo s poljubnim posipom.
  4. Obe kremi nadevamo v slaščičarsko vrečko z zvezdastim nastavkom in nabrizgamo na polovičke hlebčkov s čokoladnimi koščki. Sadje po potrebi olupimo in narežemo na koščke velikosti grižljaja. Razporedimo jih na kremo in pokrijemo z zgornjimi deli hlebčkov.
  5. V vsak sladki burger zapičimo paličico oziroma zobotrebec in do postrežbe postavimo na hladno.

Nasvet

  • Če nimate slaščičarske vrečke, manjši plastični vrečici odrežite delček roba in jo nadevajte s kremo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.