Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • 175 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • 2 čajni žlički limoninega soka
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • nekaj drobnih čokoladnih kroglic

Priprava

  1. Beljake ločimo od rumenjakov. Dodamo jim sol in jih z mešalnikom v posodi stepemo v trd sneg. Nato dodamo limonin sok in ob mešanju postopoma dodajamo sladkor v prahu. S pripravljeno zmesjo napolnimo dresirno vrečko.
  2. Pekač obložimo s pekovskim papirjem in nanj nabrizgamo lepe kupčke zmesi v obliki duhcev. Pečemo ca. 3 ure pri 100 °C s funkcijo kroženja vročega zraka. Nato pustimo, da se duhci ohladijo.
  3. Duhce okrasimo s čokoladnimi kroglicami ali jim s stopljeno čokolado narišemo oči.

Nasvet

  • Čas peke lahko skrajšamo tako, da duhce pečemo pri višji temperaturi, vendar se bodo v tem primeru nekoliko obarvali.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.