Skutni kolač z breskvami
Specite skutin kolač z breskvami. Zelo okusen in enostaven za pripravo. Podroben opis spodaj
Sestavine za 1 porcijo
- 3 breskve
- 150 g bio masla NATUR AKTIV (sobne temperature)
- 6 bio jajc NATUR AKTIV
- 150 g kristalnega sladkorja DIAMANT
- 2 zavoja vaniljevega sladkorja BELLA
- sol PIRANSKE SOLINE
- 500 g bio skute NATUR AKTIV
- 450 g bio kisle smetane NATUR AKTIV
- 2 zavoja praška za vanilijev puding BELLA
- 20 ml mareličnega likerja
- 1 limona
Priprava
- Na spodnji strani breskev naredimo po 2 zarezi v obliki črke X, nato damo breskve v vrelo vodo.
- Po 2–3 minutah jih vzamemo iz vode, ohladimo pod mrzlo vodo, olupimo, razpolovimo, razkoščičimo in narežemo na krhlje.
- Maslo, rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo, iz beljakov in ščepca soli pa pripravimo sneg.
- V posodi gladko zmešamo skuto, kislo smetano, prašek za vanilijev puding, liker, nastrgano limonino lupinico in sok ene limone.
- V maso previdno umešamo sneg in breskve ter zmes prelijemo v rahlo namaščen okrogel pekač s premerom ca. 26 cm. Prvih 30 minut pečemo pri 200 °C (pri 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka), nato temperaturo znižamo na 180 °C (na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
- Po nadaljnjih 30 minutah izklopimo pečico, kolač pa v njej pustimo počivati še 20 minut.
- Ko se kolač ohladi, ga vzamemo iz pekača in postrežemo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.