Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

Sestavine:

  • čajno maslo za namastitev pekača
  • 3 sladko-kisla jabolka
  • po želji sladkor v prahu za okrasitev torte

Za biskvit:

  • 3 bio jajca
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 100 g čajnega masla sobne temperature
  • 125 g gladke moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 5 jedilnih žlic mleka
  • ščepec soli

Za kremni nadev:

  • 3 bio jajca
  • 500 g namaza iz svežega sira
  • 200 g smetane crème fraîche
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 40 g jedilnega škroba

Za drobljenec:

  • 175 g gladke moke
  • 75 g čajnega masla sobne temperature
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja
  • 1 bio jajce

Priprava

  1. Okrogel pekač premera 26 cm s snemljivim obodom namastimo, pečico segrejemo na 175 °C (na 155 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Najprej za biskvit ločimo beljake od rumenjakov. Z mešalnikom nato penasto umešamo rumenjake in sladkor. Dodamo zmehčano maslo in mešamo, dokler ne dobimo kremaste mase. Med mešanjem postopoma dodajamo moko, ki smo jo prej zmešali s pecilnim praškom. Prilijemo mleko. Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg in prav tako nežno umešamo v biskvitno maso. Pripravljeno maso vlijemo v pekač in pečemo v spodnjem delu pečice približno 12 minut.
  2. Medtem iz jajc, namaza iz svežega sira in smetane crème fraîche pripravimo kremni nadev. Dodamo sladkor in jedilni škrob ter mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in nadevamo s kremnim nadevom. Pekač položimo nazaj v pečico in pečemo še 15 minut.
  3. Nato pripravimo drobljenec. V posodo stresemo moko in dodamo koščke zmehčanega masla, sladkor, vanilijev sladkor in jajce. Maso dobro zgnetemo in razdrobimo s prsti. Olupljena jabolka naribamo ter jih razporedimo po kolaču. Potresemo jih s pripravljenim drobljencem in pečemo še 20 minut. Ko se torta ohladi, jo vzamemo iz pekača. Če želimo, jo lahko potresemo s sladkorjem v prahu.