Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

Sestavine:

  • čajno maslo MILFINA za namastitev pekača
  • 3 sladko-kisla jabolka
  • po želji sladkor v prahu za okrasitev torte

Za biskvit:

  • 3 bio jajca NATUR AKTIV
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 100 g čajnega masla MILFINA sobne temperature
  • 125 g gladke moke KORNGOLD
  • 1 čajna žlička pecilnega praška BELLA
  • 5 jedilnih žlic mleka MILFINA
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE

Za kremni nadev:

  • 3 bio jajca NATUR AKTIV
  • 500 g namaza iz svežega sira MILFINA
  • 200 g smetane crème fraîche MILFINA
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 40 g jedilnega škroba

Za drobljenec:

  • 175 g gladke moke KORNGOLD
  • 75 g čajnega masla MILFINA sobne temperature
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 2 zavitka vaniljevega sladkorja BELLA
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV

Priprava

  1. Okrogel pekač premera 26 cm s snemljivim obodom namastimo, pečico segrejemo na 175 °C (na 155 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka). Najprej za biskvit ločimo beljake od rumenjakov. Z mešalnikom nato penasto umešamo rumenjake in sladkor. Dodamo zmehčano maslo in mešamo, dokler ne dobimo kremaste mase. Med mešanjem postopoma dodajamo moko, ki smo jo prej zmešali s pecilnim praškom. Prilijemo mleko. Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg in prav tako nežno umešamo v biskvitno maso. Pripravljeno maso vlijemo v pekač in pečemo v spodnjem delu pečice približno 12 minut.
  2. Medtem iz jajc, namaza iz svežega sira in smetane crème fraîche pripravimo kremni nadev. Dodamo sladkor in jedilni škrob ter mešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi. Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in nadevamo s kremnim nadevom. Pekač položimo nazaj v pečico in pečemo še 15 minut.
  3. Nato pripravimo drobljenec. V posodo stresemo moko in dodamo koščke zmehčanega masla, sladkor, vanilijev sladkor in jajce. Maso dobro zgnetemo in razdrobimo s prsti. Olupljena jabolka naribamo ter jih razporedimo po kolaču. Potresemo jih s pripravljenim drobljencem in pečemo še 20 minut. Ko se torta ohladi, jo vzamemo iz pekača. Če želimo, jo lahko potresemo s sladkorjem v prahu.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.