Skuta z medom in figami v kozarčku po receptu Vibrant Plate
Preprosta sladica s skuto in sadjem v kozarčku. Skutino kremo lahko kombiniramo s sezonskim sadjem. Podroben opis spodaj
Sestavine za 6 porcij
- 120 g brezglutenskih piškotov NATUR AKTIV
- 1 čajna žlička bio masla NATUR AKTIV
- 250 g nepasirane polnomastne skute NATUR AKTIV
- 250 ml sladke smetane MILFINA
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilije
- 2 jedilni žlici sesekljanih orehov pekan HAPPY HARVEST
- 6 zrelih fig
- 5 čajnih žličk bio medu NATUR AKTIV
Priprava
- Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine (če nimamo multipraktika, lahko piškote položimo v vrečko in jih zdrobimo s kuhinjskim valjarjem).
- Maslo stopimo in ga vmešamo v piškotne drobtine. To nato nadevamo na dno kozarčkov.
- Sladko smetano stepemo, nato jo v skledi zmešamo s skuto, žličko vanilije in žličko meda (sladkamo po okusu). Kremo nadevamo v plastično vrečko za brizganje in jo nabrizgamo v kozarčke na vrh piškotov.
- Čez kremo potresemo sesekljane orehe pekan in dodamo rezine fig.
- Po vrh vsakega kozarčka pokapamo še žličko meda ter postrežemo.
Nasvet
- Namesto fig lahko uporabimo tudi jabolčno čežano, ali naribana jabolka s cimetom!
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.