Široki rezanci z natrgano govedino po receptu Vibrant Plate
Počasi kuhana govedina v kombinaciji s širokimi rezanci in rikoto. Odlična kulinarična ideja za vse ljubitelje natrgane govedine. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 1,5 kg govejih reber s kostjo
- sol in poper LE GUSTO
- 2 debelejši rezini slanine
- 350 ml rdečega vina
- 0,5 l jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
- 2 pločevinki paradižnika v koščkih
- 1 velika čebula
- 2 stebli zelene
- 1 večje bio korenje NATUR AKTIV
- 2 vejici timijana
- 1 jedilna žlica čajnega masla MILFINA
- 0,5 kg širokih rezancev
- 4 jedilne žlice rikote
- zelišča (npr. origano)
Priprava
- Pečico segrejemo na 160 °C. Govedino po potrebi razrežemo na manjše kose in začinimo s soljo in poprom.
- Na zmernem ognju na štedilniku segrejemo veliko ognjevarno posodo in v njej popečemo rezini slanine. Slanino odstranimo in odlijemo odvečno maščobo, nato pa v posodo damo goveja rebra ter jih popečemo z obeh strani.
- V posodo vrnemo slanino, nato pa dodamo še vino, jušno osnovo, paradižnik, sesekljano čebulo in česen, narezano zeleno ter korenček in timijan. Dodamo še žlico masla in po potrebi začinimo s soljo in poprom.
- Posodo pokrijemo in prestavimo v ogreto pečico. Pokrito pečemo približno 3 ure, da se meso zmehča in pade s kosti.
- Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz posode, kosti in vejice timijana zavržemo, meso pa z vilicami natrgamo, ga vrnemo v posodo in premešamo z omako.
- V loncu osoljene vode skuhamo široke rezance al dente, po navodilih na embalaži. Prihranimo lonček vode, nato rezance odcedimo in vrnemo v lonec. V kuhane rezance vmešamo omako in razdelimo na krožnike.
- Pred postrežbo dodamo na vsak krožnik še žlico kremaste rikote.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.