Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 1,5 kg govejih reber s kostjo
  • sol in poper LE GUSTO
  • 2 debelejši rezini slanine
  • 350 ml rdečega vina
  • 0,5 l jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
  • 2 pločevinki paradižnika v koščkih
  • 1 velika čebula
  • 2 stebli zelene
  • 1 večje bio korenje NATUR AKTIV
  • 2 vejici timijana
  • 1 jedilna žlica čajnega masla MILFINA
  • 0,5 kg širokih rezancev
  • 4 jedilne žlice rikote
  • zelišča (npr. origano)

Priprava

  1. Pečico segrejemo na 160 °C. Govedino po potrebi razrežemo na manjše kose in začinimo s soljo in poprom.
  2. Na zmernem ognju na štedilniku segrejemo veliko ognjevarno posodo in v njej popečemo rezini slanine. Slanino odstranimo in odlijemo odvečno maščobo, nato pa v posodo damo goveja rebra ter jih popečemo z obeh strani.
  3. V posodo vrnemo slanino, nato pa dodamo še vino, jušno osnovo, paradižnik, sesekljano čebulo in česen, narezano zeleno ter korenček in timijan. Dodamo še žlico masla in po potrebi začinimo s soljo in poprom.
  4. Posodo pokrijemo in prestavimo v ogreto pečico. Pokrito pečemo približno 3 ure, da se meso zmehča in pade s kosti.
  5. Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz posode, kosti in vejice timijana zavržemo, meso pa z vilicami natrgamo, ga vrnemo v posodo in premešamo z omako.
  6. V loncu osoljene vode skuhamo široke rezance al dente, po navodilih na embalaži. Prihranimo lonček vode, nato rezance odcedimo in vrnemo v lonec. V kuhane rezance vmešamo omako in razdelimo na krožnike.
  7. Pred postrežbo dodamo na vsak krožnik še žlico kremaste rikote.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.