Široki rezanci z jajčevci, papriko in tuno po receptu Vibrant Plate
Široki rezanci v kombinaciji z zelenjavo in tuno. Pripravite okusno in zdravo kosilo po receptu Vibrant Plate. Podroben opis spodaj
Sestavine za 3 porcije
- 1 jedilna žlica pinjol
- 1 jajčevec
- 1 čajna žlička origana LE GUSTO
- ščepec soli LE GUSTO
- 1 rdeča čebula
- 5 strokov česna
- 1 rdeča ali rumena paprika
- 2 paradižnika
- peteršilj
- oljčno olje CASTELLO
- 240 g širokih rezancev
- 150 g tunine v oljčnem olju
Priprava
- V suhi ponvi popražimo pinjole, da zadišijo in se zlato obarvajo, nato jih vzamemo iz ponve in damo na stran.
- Jajčevec preprežemo na pol in razrežemo na rezine. Čebulo narežemo na rezine, papriko na trakce, česen pa sesekljamo. Paradižniku odstranimo semena in ga narežemo na kocke. Peteršilj sesekljamo.
- V ponev vlijemo žlico oljčnega olja ter dodamo narezan jajčevec. Začinimo z origanom in soljo ter med mešanjem pražimo, da se jajčevci zmehčajo in zapečejo. Ko so pečeni, jih vzamemo iz ponve in damo na stran, v ponev pa dodamo čebulo in papriko. Med mešanjem pražimo, da se zelenjava zmehča in zlato zapeče. Dodamo česen in popražimo, da zadiši, nato pa v ponev dodamo paradižnik. Začinimo s soljo in poprom, nato pa pokrito na nizkem ognju kuhamo 10-15 minut, da se paradižnik razpusti. Občasno premešamo ter po potrebi zalijemo z žlico ali dvema vode, če je omaka presuha.
- Ko se paradižnik razpusti, v omako vrnemo še jajčevce in pokuhamo še par minut, da se okusi povežejo.
- Medtem, ko se omaka kuha, skuhamo še široke rezance v loncu osoljene vode. Kuhane rezance odcedimo (prihranimo pol lončka vode) in stresemo v kuhano omako.
- Dodamo še konzervo tunine, peteršilj in prihranjeno vodo ter dobro premešamo.
- Postrežemo s popraženimi pinjolami.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.