Šampinjoni s hrustljavo skorjico
Šampinjoni v skodelici s hrustljavo skorjico iz toasta in sira. Zelo enostavna jed, ki je videti zelo privlačno. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
- 300 g šampinjonov
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
- 100 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
- 150 ml smetane za stepanje MILFINA
- 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
- 2 rezini toasta American Sandwich
- 3 jedilne žlice naribanega slovenskega ementalca MILFINA
- muškatni orešček
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Čebulo in česen fino sesekljamo. Šampinjone očistimo in narežemo na koščke.
- Šampinjone pražimo na vročem oljčnem olju 3 minute. Nato dodamo sesekljano čebulo in česen ter ju prav tako na hitro popražimo. Vse skupaj zalijemo s smetano in jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Zavremo, solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Na koncu vmešamo še sesekljan peteršilj.
- Šampinjone nadevamo v dva ognjevarna modelčka ali skodelici. Nato iz opečenih rezin toasta izdelamo pokrovčka, ki ju položimo čez modelčka ali skodelici. Po vrhu potresemo še nariban ementalec in pečemo 10 minut v spodnjem delu pečice, segrete na 180 °C (oz. na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.