Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 12 velikih šampinjonov
  • 2 čebuli
  • 4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 2 jedilni žlici paradižnikove mezge CARLONI
  • 500 g mešanega mletega mesa OKUS PODEŽELJA
  • 100 ml belega vina (npr. kvarteta LJUTOMERČAN)
  • 200 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 2 čajni žlički suhega origana
  • 1 šopek peteršilja
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • večzrnata štručka OKUS TRADICIJE (po želji)

Priprava

  1. Šampinjone očistimo. Previdno jim odstranimo bete, tako da jih rahlo zavrtimo.
  2. Bete in čebulo fino sesekljamo. Čebulo popražimo na 2 žlicah vročega oljčnega olja, da postekleni. V ponev nato dodamo sesekljane bete in pražimo 3 minute. Primešamo še paradižnikovo mezgo ter mleto meso in spet na hitro popražimo. Nazadnje solimo, popramo ter začinimo z origanom.
  3. Pripravljeno maso nadevamo v šampinjone in jo pazljivo potlačimo.
  4. V isti ponvi segrejemo še 2 žlici oljčnega olja. Vanjo položimo navzdol obrnjene polnjene šampinjone in jih pečemo 3 do 4 minute. Nato šampinjone obrnemo in pečemo še 2 minuti. Zalijemo jih z belim vinom in jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Zavremo, pokrijemo in pri srednji temperaturi kuhamo 15 minut.
  5. Popramo in potresemo s sesekljanim peteršiljem ter po potrebi solimo.
  6. Zraven lahko postrežemo rezine sveže popečene večzrnate štručke.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.