Šampinjoni, polnjeni z mletim mesom
Polnjeni šampinjoni z mesom in paradižnikovo mezgo. Ideja za jed, ki je lahko samostojna ali kot priloga. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 12 velikih šampinjonov
- 2 čebuli
- 4 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
- 2 jedilni žlici paradižnikove mezge CARLONI
- 500 g mešanega mletega mesa OKUS PODEŽELJA
- 100 ml belega vina (npr. kvarteta LJUTOMERČAN)
- 200 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
- 2 čajni žlički suhega origana
- 1 šopek peteršilja
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- večzrnata štručka OKUS TRADICIJE (po želji)
Priprava
- Šampinjone očistimo. Previdno jim odstranimo bete, tako da jih rahlo zavrtimo.
- Bete in čebulo fino sesekljamo. Čebulo popražimo na 2 žlicah vročega oljčnega olja, da postekleni. V ponev nato dodamo sesekljane bete in pražimo 3 minute. Primešamo še paradižnikovo mezgo ter mleto meso in spet na hitro popražimo. Nazadnje solimo, popramo ter začinimo z origanom.
- Pripravljeno maso nadevamo v šampinjone in jo pazljivo potlačimo.
- V isti ponvi segrejemo še 2 žlici oljčnega olja. Vanjo položimo navzdol obrnjene polnjene šampinjone in jih pečemo 3 do 4 minute. Nato šampinjone obrnemo in pečemo še 2 minuti. Zalijemo jih z belim vinom in jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Zavremo, pokrijemo in pri srednji temperaturi kuhamo 15 minut.
- Popramo in potresemo s sesekljanim peteršiljem ter po potrebi solimo.
- Zraven lahko postrežemo rezine sveže popečene večzrnate štručke.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.