Šampinjoni po italijansko
Mozzarella, sušen paradižnik, suha žemlja in začimbe so odlične sestavine, s katerimi lahko napolnimo šampinjone. Okusno kosilo s pridihom italijanskega okusa. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
- 6 velikih šampinjonov
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 3 jedilne žlice ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
- 30 g sušenega paradižnika
- 0,5 suhe žemlje
- 1 šopek peteršilja
- 100 g mozzarelle CARLONI
- 100 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
- 150 g češnjevega paradižnika
- 1 čajna žlička suhega origana
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- 1 vejica rožmarina
Priprava
- Očiščenim šampinjonom odstranimo bete, tako da jih previdno zavrtimo. Bete, čebulo in česen fino sesekljamo. V ponvi na 2 žlicah oljčnega olja najprej na hitro popražimo bete, nato pa dodamo sesekljan česen in čebulo ter vse skupaj pražimo še 2 minuti.
- Sušen paradižnik narežemo na kocke in zmešamo z žlico oljčnega olja. Solimo, popramo in začinimo z origanom. Suho žemljo in peteršilj drobno sesekljamo. Vse skupaj zmešamo s popraženimi šampinjoni in koščki mocarele. Pripravljeno maso nadevamo v klobuke, ki jih nato položimo v ognjevaren pekač. V pekač prilijemo jušno osnovo, ki smo jo pripravili po navodilih na embalaži. Dodamo še razpolovljene češnjeve paradižnike in pečemo približno 35 minut v spodnjem delu pečice, segrete na 180 °C (oz. na 160 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
Dekoracija:
- Okrasimo z vejicami rožmarina.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.