Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 10 g svežega peteršilja
  • 50 g mlade čebule
  • 50 g koruze iz pločevinke
  • 50 g graha iz pločevinke
  • 125 ml sladke smetane
  • 170 g majoneze
  • 1 jedilna žlica gorčice
  • 200 g piščančjih prsi
  • 1 zeleno jabolko
  • 100 g bio korenja
  • 50 g stebelne zelene
  • 80 g bio rozin
  • ščepec sladkorja
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Peteršilj drobno nasekljamo, mlado čebulo razpolovimo in narežemo na zelo tanke trakove. Koruzo in grah odcedimo.
  2. Za preliv zmešamo smetano, majonezo, peteršilj, gorčico in mlado čebulo ter solimo in popramo po okusu.
  3. Piščančje prsi približno 15 minut kuhamo v slani vodi na nizki temperaturi. Vzamemo jih iz vode in s parom vilic raztrgamo na tanke trakove. Počakamo, da se meso ohladi.
  4. Neolupljeno jabolko brez peščišča narežemo na majhne kocke. Korenje in zeleno narežemo na tanke trakove.
  5. Piščančje prsi, korenje, zeleno, jabolko, rozine, koruzo in grah zmešamo v veliki skledi in prelijemo s prelivom.
  6. Po okusu sladkamo ter po potrebi dosolimo in popramo.