SALPICÃO Piščančja solata
Mešanica okusov mesa, jabolk, rozin, koruze, graha s prelivom sladke smetane, majoneze in gorčice. Odlična ideja za solato. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 10 g svežega peteršilja
- 50 g mlade čebule
- 50 g koruze iz pločevinke
- 50 g graha GARTEN KRONE iz pločevinke
- 125 ml sladke smetane MILFINA
- 170 g majoneze LOMEE
- 1 jedilna žlica gorčice LOMEE
- 200 g piščančjih prsi OKUS PODEŽELJA
- 1 zeleno jabolko
- 100 g bio korenja NATUR AKTIV
- 50 g stebelne zelene
- 80 g bio rozin NATUR AKTIV
- ščepec sladkorja HAPPY HARVEST
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Peteršilj drobno nasekljamo, mlado čebulo razpolovimo in narežemo na zelo tanke trakove. Koruzo in grah odcedimo.
- Za preliv zmešamo smetano, majonezo, peteršilj, gorčico in mlado čebulo ter solimo in popramo po okusu.
- Piščančje prsi približno 15 minut kuhamo v slani vodi na nizki temperaturi. Vzamemo jih iz vode in s parom vilic raztrgamo na tanke trakove. Počakamo, da se meso ohladi.
- Neolupljeno jabolko brez peščišča narežemo na majhne kocke. Korenje in zeleno narežemo na tanke trakove.
- Piščančje prsi, korenje, zeleno, jabolko, rozine, koruzo in grah zmešamo v veliki skledi in prelijemo s prelivom.
- Po okusu sladkamo ter po potrebi dosolimo in popramo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.