S cvetačo polnjena paprika
Polnjena paprika brez mesa, je odlična jed za vse ljubitelje zelenjave in vegetarijance. Cvetača bo v tem primeru odlično nadomestila meso. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 150 g cvetače
- 2 majhni čebuli
- 120 g rdeče paprike
- 160 g kuhanega bio riža NATUR AKTIV
- 4 zelene paprike
- 100 g nastrganega italijanskega trdega sira CUCINA NOBILE
- 2 bio jajci NATUR AKTIV
- 20 g korenja
- 20 g jušne zelenjave
- 80 g paradižnikove mezge CARLONI
- 250 ml jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
- sončnično olje OSANA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Cvetačo operemo in narežemo na majhne koščke. Stresemo jo v osoljeno vrelo vodo in kuhamo približno 1 minuto. Nato jo odcedimo in poplaknemo z mrzlo vodo.
- Olupljeno čebulo in rdečo papriko drobno nasekljamo.
- Cvetači dodamo kuhan riž, 40 g čebule, rdečo papriko, sir in jajci ter solimo in popramo.
- Zelene paprike izdolbemo, operemo in napolnimo z nadevom. Položimo jih v plitev pekač.
- Korenje in jušno zelenjavo fino nasekljamo ter s preostalo čebulo prepražimo na olju, nato dodamo paradižnikovo mezgo in še malo popražimo.
- Zalijemo z jušno osnovo, pripravljeno po navodilih na embalaži, pokuhamo in z mešalnikom gladko pretlačimo.
- Nato s pripravljeno omako prelijemo paprike.
- Pečemo v pečici s funkcijo kroženja vročega zraka pri 145 °C približno 50 do 60 minut.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.