Rulada z mozzarello
Hladna, slana rulada iz mozzarelle, pesta in sira. Postrezite jo kot prigrizek ali pa predjed. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- malo tradicionalne morske soli PIRANSKE SOLINE
- 300 g bivolje mozzarelle DOP
- 40 g pesta CARLONI (vrsta: Rosso)
- 20 g naribanega sira Grana Padano CUCINA NOBILE
- malo listnate solate
- 4 paradižniki
Priprava
- Velik lonec napolnimo z vodo, jo posolimo in zavremo. Znižamo temperaturo. Mozzarello narežemo na velike kocke in jo pretresemo v koničasto cedilo.
- Mozzarello 5 minut segrevamo v vroči, a ne vreli vodi, da se stopi.
- Na delovno površino razgrnemo kos aluminijaste folije. Nanjo položimo enako velik kos folije za živila. Stopljeni sir porazdelimo po foliji za živila in pustimo, da se nekoliko ohladi. Premažemo ga s pestom in potresemo z italijanskim ribanim trdim sirom. S pomočjo folije sestavine počasi zvijemo in folijo na obeh koncih trdno zavežemo.
- Rulado ca. 5 minut pustimo stati v vroči vodi (ca. 60 °C). Nato jo ohladimo in za pribl. 1 uro postavimo v hladilnik.
- Od rulade odrežemo tanko rezino in jo postrežemo s paradižnikovo in listnato solato.
Nasvet
- Če pri roki nimamo koničastega cedila, lahko mozzarello stopimo tudi v nekoliko globljem navadnem cedilu.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.