Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • malo tradicionalne morske soli PIRANSKE SOLINE
  • 300 g bivolje mozzarelle DOP
  • 40 g pesta CARLONI (vrsta: Rosso)
  • 20 g naribanega sira Grana Padano CUCINA NOBILE
  • malo listnate solate
  • 4 paradižniki

Priprava

  1. Velik lonec napolnimo z vodo, jo posolimo in zavremo. Znižamo temperaturo. Mozzarello narežemo na velike kocke in jo pretresemo v koničasto cedilo.
  2. Mozzarello 5 minut segrevamo v vroči, a ne vreli vodi, da se stopi.
  3. Na delovno površino razgrnemo kos aluminijaste folije. Nanjo položimo enako velik kos folije za živila. Stopljeni sir porazdelimo po foliji za živila in pustimo, da se nekoliko ohladi. Premažemo ga s pestom in potresemo z italijanskim ribanim trdim sirom. S pomočjo folije sestavine počasi zvijemo in folijo na obeh koncih trdno zavežemo.
  4. Rulado ca. 5 minut pustimo stati v vroči vodi (ca. 60 °C). Nato jo ohladimo in za pribl. 1 uro postavimo v hladilnik.
  5. Od rulade odrežemo tanko rezino in jo postrežemo s paradižnikovo in listnato solato.

Nasvet

  • Če pri roki nimamo koničastega cedila, lahko mozzarello stopimo tudi v nekoliko globljem navadnem cedilu.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.