Rožnat rib-eye steak z njoki in omako iz paradižnikov in belega vina
Presenetite svoje goste in pripravite rib-eye steak z njoki in okusno omako iz paradižnika in belega vina. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Rib-eye steak:
- 2 rib-eye steaka (po 300 g)
- 1 jedilna žlica čilijeve začimbne mešanice GOURMET
- 8 vejic rožmarina
- 50 g masla MILFINA
- 2 stroka česna, strta
- 1 jedilna žlica soli PIRANSKE SOLINE
Njoki:
- 200 g zamrznjene listnate špinače GARTENGOLD
- 500 g njokov CARLONI
- 2 jedilni žlici masla MILFINA
- 10 češnjevih paradižnikov
Omaka:
- 1 jedilna žlica masla MILFINA
- 1 jedilna žlica moke HAPPY HARVEST
- 100 ml belega vina
- 300 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
- 100 ml sladke smetane MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Špinačo odtalimo. Steaka 30 minut pred začetkom kuhanja vzamemo iz hladilnika, ju začinimo s čilijevo začimbno mešanico in obložimo z rožmarinom. Vsakega vakuumsko zapakiramo v svojo vrečko za sous-vide. Lonec napolnimo z vodo, ki jo s paličnim kuhalnikom sous-vide segrejemo na 56 °C. Vstavimo vrečki s steakoma in kuhamo 1 uro in 15 minut.
- Za omako v loncu razpustimo maslo, dodamo moko, premešamo in zalijemo z belim vinom. Prilijemo jušno osnovo in sladko smetano ter med mešanjem zavremo, nato pa pustimo, da rahlo vre še 30 minut. Na koncu omako po okusu solimo in popramo.
- Steaka vzamemo iz vrečke in ju nekoliko otremo s papirnato kuhinjsko brisačo. V ponvi segrejemo maslo in česen ter steaka na obeh straneh na kratko popečemo. Nato ju pustimo počivati 10 minut.
- Njoke skuhamo v slanem kropu. Odcejene na kratko prepražimo na maslu. Dodamo špinačo, razpolovljene češnjeve paradižnike in omako ter na nizki temperaturi kuhamo 5 minut.
- Steaka narežemo na trakce in potrosimo z morsko soljo. Njoke postrežemo ločeno.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.