Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Rib-eye steak:

  • 2 rib-eye steaka (po 300 g)
  • 1 jedilna žlica čilijeve začimbne mešanice GOURMET
  • 8 vejic rožmarina
  • 50 g masla MILFINA
  • 2 stroka česna, strta
  • 1 jedilna žlica soli PIRANSKE SOLINE

Njoki:

  • 200 g zamrznjene listnate špinače GARTENGOLD
  • 500 g njokov CARLONI
  • 2 jedilni žlici masla MILFINA
  • 10 češnjevih paradižnikov

Omaka:

  • 1 jedilna žlica masla MILFINA
  • 1 jedilna žlica moke HAPPY HARVEST
  • 100 ml belega vina
  • 300 ml jušne osnove iz zelenjavne jušne kocke LE GUSTO
  • 100 ml sladke smetane MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Špinačo odtalimo. Steaka 30 minut pred začetkom kuhanja vzamemo iz hladilnika, ju začinimo s čilijevo začimbno mešanico in obložimo z rožmarinom. Vsakega vakuumsko zapakiramo v svojo vrečko za sous-vide. Lonec napolnimo z vodo, ki jo s paličnim kuhalnikom sous-vide segrejemo na 56 °C. Vstavimo vrečki s steakoma in kuhamo 1 uro in 15 minut.
  2. Za omako v loncu razpustimo maslo, dodamo moko, premešamo in zalijemo z belim vinom. Prilijemo jušno osnovo in sladko smetano ter med mešanjem zavremo, nato pa pustimo, da rahlo vre še 30 minut. Na koncu omako po okusu solimo in popramo.
  3. Steaka vzamemo iz vrečke in ju nekoliko otremo s papirnato kuhinjsko brisačo. V ponvi segrejemo maslo in česen ter steaka na obeh straneh na kratko popečemo. Nato ju pustimo počivati 10 minut.
  4. Njoke skuhamo v slanem kropu. Odcejene na kratko prepražimo na maslu. Dodamo špinačo, razpolovljene češnjeve paradižnike in omako ter na nizki temperaturi kuhamo 5 minut.
  5. Steaka narežemo na trakce in potrosimo z morsko soljo. Njoke postrežemo ločeno.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.