Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za rostbif:

  • 1 kg rostbifa
  • 3 jedilne žlice sončničnega olja
  • 4 jedilne žlice gorčice
  • 20 g masla
  • sol
  • poper

Za poprovo omako z viskijem:

  • 2 jedilni žlici mešanih poprovih zrn
  • 1 srednje velika čebula
  • 30 g masla
  • 10 centilitre viskija
  • 200 ml jušne osnove iz goveje jušne kocke
  • 200 ml sladke smetane

Za prilogo:

  • cvetača
  • brokoli
  • krompir v kosih
  • sončnično olje
  • sol

Priprava

Rostbif:

  1. Rostbif operemo, ga dobro osušimo in mu z ostrim nožem odstranimo belo tkivo na vrhu. Nezačinjenega položimo na rešeto v pečici, ogreti na 60 °C. Pod rešeto postavimo posodo, v katero bo odtekal mesni sok. Rostbif pri 60 °C pečemo vsaj 6 ur, ali, še bolje, 12 ur. Pomembno je, da je temperatura v pečici stalna, pomagamo si lahko s termometrom za pečico.
  2. Ko meso vzamemo iz pečice, ga posolimo in popopramo, nato ga v zelo vroči ponvi na olju z vseh strani na hitro popečemo. Ponev odstavimo, da se malo ohladi. Medtem meso premažemo z gorčico. V ohlajeno ponev dodamo maslo. Ko se speni, v njem še enkrat na kratko prepražimo rostbif.

Poprova omaka:

  1. Poprova zrna na grobo zdrobimo. Čebulo drobno nasekljamo, jo prepražimo na maslu, dodamo poper in še enkrat na kratko prepražimo, nato zalijemo z viskijem. Dodamo govejo jušno osnovo in pokuhamo. Prilijemo sladko smetano, še enkrat na kratko prekuhamo in solimo po okusu.
  1. K rostbifu s poprovo omako ponudimo kuhano cvetačo in brokoli ter Hoferjev hrustljavi krompir v kosih, ki ga ocvremo v sončničnem olju.