Rogljički z bučnimi semeni
Pripravite okusne bučne piškote z belo čokolado. Nezahtevna priprava in odličen okus. Podroben opis spodaj
Sestavine za 50 porcij
Testo:
- 200 g gladke pirine moke HAPPY HARVEST + nekaj dodatne moke za delo
- 150 g mletih bučnih semen
- 50 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
- 150 g hladnega masla MILFINA, narezanega na kocke
- 1 rumenjak jajca OKUS PODEŽELJA
Okrasitev:
- 200 g bele kuverture BELLA, nasekljane
- 2 jedilni žlici bučnega olja KERNGOLD
Priprava
- Za testo v posodi zmešamo moko, mleta bučna semena in sladkor v prahu. Dodamo maslo in rumenjak ter vse skupaj hitro zgnetemo v krhko testo. Zavijemo ga v prozorno gospodinjsko folijo in ga za približno 30 minut postavimo v hladilnik.
- Pečico segrejemo na 160 °C (izberemo peko s kroženjem zraka). Iz hladilnika vzamemo polovico testa in na rahlo pomokani delovni površini oblikujemo rogljičke. Z nekaj medsebojnega presledka jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo 12–15 minut, da se svetlo zapečejo. Medtem ko pečemo prvo polovico piškotov, oblikujemo rogljičke še iz druge polovice testa.
- Pečene rogljičke ohlajamo 30 minut. Za okrasitev belo kuverturo stopimo nad vodno kopeljo. Vmešamo bučno olje ter v obliv pomočimo konice rogljičkov. Nato jih položimo na papir za peko in postavimo v hladilnik, da se obliv strdi.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.