Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 3 porcije

  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 korenček
  • 0,5 manjše buče hokaido
  • 1 lonček brušenega ječmena
  • 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
  • 700 ml zelenjavne jušne osnove
  • rastlinska smetana ali sirni namaz

Priprava

  1. Čebulo, česen in korenček drobno sesekljamo. Bučo razpolovimo, očistimo in narežemo na krhlje. Te lahko olupimo, da bo buča prej kuhana. Bučo nato narežemo na manjše kocke.
  2. V ponvi segrejemo žlico olja in popražimo sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo korenček in podušimo nekaj minut, da se korenček nekoliko omehča. Nato vmešamo česen in bučo. Zalijemo z zajemalko jušne osnove in dušimo 10 minut, da se buča omehča.
  3. Z vilicami bučo grobo pretlačimo, da dobimo bolj gosto omako s celimi koščki buče. Vmešamo ječmen in peteršilj ter po zajemalkah dodajamo jušno osnovo. Kuhamo na nizkem ognju in večkrat premešamo, približno pol ure, da ječmen nabrekne in se zmehča.
  4. Ko je ječmen kuhan, vanj vmešamo še rastlinsko smetano.
  5. Postrežemo vroče s svežim sesekljanim peteršiljem.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.