Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 2 skodelici parboiled riža
  • 4 puranji zrezki
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja
  • 1 jedilna žlica masla
  • 1 čebula
  • 200 g svežih šampinjonov
  • 60 ml belega vina
  • 200 ml sladke smetane
  • 1 čajna žlička peteršilja
  • poper
  • sol

Priprava

  1. Riž prelijemo s 4 skodelicami vode, solimo in zavremo. Posodo pokrijemo in riž pri nizki temperaturi v skladu z navodili na embalaži kuhamo tako dolgo, da je kuhan in da je vsa tekočina povrela. Med kuhanjem ga večkrat rahlo premešamo.
  2. Puranje zrezke po potrebi rahlo potolčemo, solimo in popramo ter jih v ponvi, v kateri smo segreli oljčno olje, z obeh strani na hitro popečemo, nato jih shranimo na toplo.
  3. V ponev, v kateri smo pekli zrezke, dodamo maslo in prepražimo nasekljano čebulo, da postekleni. Dodamo očiščene in narezane šampinjone in jih na hitro prepražimo, da se zmehčajo. Zalijemo z vinom in sladko smetano, primešamo peteršilj ter na kratko pokuhamo. Nato dodamo pečene puranje zrezke in vse skupaj pri nizki temperaturi kuhamo še približno 4–6 minut. Na koncu po okusu dosolimo in popramo ter postrežemo z rižem.