Puranje prsi v naravni omaki s krompirjevo zloženko
Navdušite svoje goste s preprosto, ampak okusno jedjo. Puranje prsi z naravno omako, poleg pa krompirjeva zloženka, pečena v pečici. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za naravno omako:
- 50 g puranjih prsi
- 30 g gomoljne zelene
- 30 g korenja
- 1 čebula
- 2 jedilni žlici oljčnega olja CASTELLO
- 1 čajna žlička paradižnikove mezge CARLONI
- 125 ml refoška VINAKOPER
- 125 ml jušne osnove iz kokošje jušne kocke LE GUSTO
- 0,5 granatnega jabolka
- timijan
Za puranje prsi:
- 300 g puranjih prsi
- 2 jedilni žlici oljčnega olja CASTELLO
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Za krompirjevo zloženko:
- 400 g krompirja
- 200 ml smetane za kuhanje MILFINA
- 1 strok česna
- 1 jedilna žlica koruznega škroba
- 100 g ribane mocarele MILFINA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
Naravna omaka:
- Od puranjih prsi odrežemo 4 zrezke, preostanek uporabimo za omako. Na segretem olju spečemo preostanek puranjih prsi. Dodamo na kocke narezano zeleno, korenje in čebulo ter popečemo. Dodamo mezgo, zalijemo z vinom in mešamo, dokler ne povre. Prilijemo jušno osnovo in pustimo, da je 2/3 povreta. Omako precedimo, dodamo zrna granatnega jabolka in sesekljan timijan ter solimo.
Puranje prsi:
- Zrezke puranjih prsi na tanko potolčemo ter solimo in popramo. V ponvi jih na vročem oljčnem olju pečemo okoli 3 minute na vsaki strani. Zalijemo s prej pripravljeno omako in pustimo vreti 4–5 minut.
Krompirjeva zloženka:
- Rezine krompirja v plasteh naložimo v 4 ognjevarne posodice in vmes solimo. Smetano s celim strokom česna solimo in popramo ter zavremo. Koruzni škrob razžvrkljamo v 1 žlici hladne vode in z njim zgostimo smetano. Česen odstranimo iz smetane in mešanico še vročo porazdelimo po krompirju. Dodamo ribano mocarelo in približno 45 minut pečemo v pečici pri 200 °C.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.