Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za naravno omako:

  • 50 g puranjih prsi
  • 30 g gomoljne zelene
  • 30 g korenja
  • 1 čebula
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja CASTELLO
  • 1 čajna žlička paradižnikove mezge CARLONI
  • 125 ml refoška VINAKOPER
  • 125 ml jušne osnove iz kokošje jušne kocke LE GUSTO
  • 0,5 granatnega jabolka
  • timijan

Za puranje prsi:

  • 300 g puranjih prsi
  • 2 jedilni žlici oljčnega olja CASTELLO
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Za krompirjevo zloženko:

  • 400 g krompirja
  • 200 ml smetane za kuhanje MILFINA
  • 1 strok česna
  • 1 jedilna žlica koruznega škroba
  • 100 g ribane mocarele MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

Naravna omaka:

  1. Od puranjih prsi odrežemo 4 zrezke, preostanek uporabimo za omako. Na segretem olju spečemo preostanek puranjih prsi. Dodamo na kocke narezano zeleno, korenje in čebulo ter popečemo. Dodamo mezgo, zalijemo z vinom in mešamo, dokler ne povre. Prilijemo jušno osnovo in pustimo, da je 2/3 povreta. Omako precedimo, dodamo zrna granatnega jabolka in sesekljan timijan ter solimo.

Puranje prsi:

  1. Zrezke puranjih prsi na tanko potolčemo ter solimo in popramo. V ponvi jih na vročem oljčnem olju pečemo okoli 3 minute na vsaki strani. Zalijemo s prej pripravljeno omako in pustimo vreti 4–5 minut.

Krompirjeva zloženka:

  1. Rezine krompirja v plasteh naložimo v 4 ognjevarne posodice in vmes solimo. Smetano s celim strokom česna solimo in popramo ter zavremo. Koruzni škrob razžvrkljamo v 1 žlici hladne vode in z njim zgostimo smetano. Česen odstranimo iz smetane in mešanico še vročo porazdelimo po krompirju. Dodamo ribano mocarelo in približno 45 minut pečemo v pečici pri 200 °C.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.