Puran z mocarelo v omaki Arrabbiata po receptu Vibrant Plate
Pripravite okusno kosilo po receptu dvojca Vibrant Plate. Puran, pripravljen na omaki Arrabbiat, posut z mocarelo. Odlično v spremstvu pire krompirja ali riža. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 4 kosi puranjih zrezkov OKUS PODEŽELJA
- 1 kozarec omake Arrabbiata NATUR AKTIV
- 2 kosa mocarele MILFINA
- sol in poper LE GUSTO
- začimbe (česen, timijan, origano, dimljena paprika)
- bio oljčno olje NATUR AKTIV
- bazilika
- pire krompir (priloga)
Priprava
- Pečico segrejemo na 200°C.
- Iz puranjih prsi odrežemo 4 zrezke (ali uporabimo že narezane zrezke), jih začinimo s soljo, poprom in začimbami, kot so česen, timijan, origano in dimljena paprika. Pokapamo jih z oljem in dobro premažemo, da se olje in začimbe razporedijo po zrezkih.
- Odpremo kozarček omake Natur Aktiv Bio Sugo Arrabbiata in ga razporedimo po dnu pekača. Puranje zrezke položimo na vrh omake in pekač potisnemo v ogreto pečico.
- Pečemo 20-25 minut, da se zrezki zapečejo in omaka zgosti (dolžina peke je odvisna od debeline zrezkov).
- Ko so zrezki pečeni, na vrh nadevamo mocarelo – lahko je v rezinah ali naribana. Midva sva dodala rezino mocarele na vsak zrezek, povrh pa posipala še z naribano mocarelo.
- Pečemo še 5-10 minut, da se mocarela stopi in zapeče, nato pekač vzamemo iz pečice in pustimo počivati 5 minut.
- Postrežemo toplo skupaj s pire krompirjem ali kuhanim rižem.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.