Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za testo:

  • 200 g gladke moke
  • 30 g kakava v prahu
  • 150 g masla
  • 100 g sladkorja
  • ščepec soli
  • 1 rumenjak
  • 2 jedilni žlici mleka
  • malo masla (za namastitev pekača)

Za čokoladno glazuro:

  • 100 g temne čokolade
  • 30 g margarine

Priprava

Testo:

  1. Vse sestavine za testo dobro pregnetemo, nato testo zavijemo v folijo za živila in ga za eno uro postavimo v hladilnik. Ohlajeno testo tanko razvaljamo med dvema gospodinjskima folijama. Z modelčki izrežemo poljubne oblike piškotov, ki jih na namaščenem pekaču pečemo 12 minut pri 200 °C.

Glazura:

  1. Za glazuro nad soparo stopimo čokolado in margarino. Ko se glazura rahlo ohladi in je še mlačna, z njo premažemo ohlajene piškote. Če želimo, lahko pripravimo tudi glazuro iz bele čokolade in z njo še dodatno okrasimo piškote.