Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za testo:

  • 200 g gladke moke KORNGOLD
  • 30 g kakava v prahu BELLA
  • 150 g masla MILFINA
  • 100 g sladkorja DIAMANT
  • ščepec soli
  • 1 rumenjak iz jajc OKUS PODEŽELJA
  • 2 jedilni žlici mleka MILFINA
  • malo masla MILFINA (za namastitev pekača)

Za čokoladno glazuro:

  • 100 g temne čokolade CHOCEUR
  • 30 g margarine BELLASAN

Priprava

Testo:

  1. Vse sestavine za testo dobro pregnetemo, nato testo zavijemo v folijo za živila in ga za eno uro postavimo v hladilnik. Ohlajeno testo tanko razvaljamo med dvema gospodinjskima folijama. Z modelčki izrežemo poljubne oblike piškotov, ki jih na namaščenem pekaču pečemo 12 minut pri 200 °C.

Glazura:

  1. Za glazuro nad soparo stopimo čokolado in margarino. Ko se glazura rahlo ohladi in je še mlačna, z njo premažemo ohlajene piškote. Če želimo, lahko pripravimo tudi glazuro iz bele čokolade in z njo še dodatno okrasimo piškote.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.