Praženi šampinjoni s krompirjem v oblicah in omako
Slastno kosilo za vse ljubitelje šampinjonov. Pražene šampinjone postrežemo s krompirjem v oblicah, pečenim v pečici, ki ga kasneje prelijemo s smetanovo omako. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 4 večji krompirji
- 500 g šampinjonov
- 3 čebule
- 3 jedilne žlice sončničnega olja OSANA
- 0,5 šopka peteršilja, drobnjaka, lahko tudi svežega majarona ali nekaj listov timijana
- 150 g smetane crème fraîche MILFINA
- 1 čajna žlička limoninega soka
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Krompir operemo in v neolupljenega zarežemo po dolžini. Nato ga zavijemo v alufolijo in pečemo 60 do 90 minut v pečici, segreti na 200 °C (oz. 175 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
- Šampinjone očistimo. Večje razpolovimo, manjše pa pustimo cele. Čebulo razpolovimo in narežemo na tanke rezine, ki jih skupaj s šampinjoni popražimo na vročem olju. Solimo in popramo. Preden postrežemo, vmešamo še oprana sesekljana zelišča.
- Za omako zmešamo smetano crème fraîche in limonin sok. Solimo in popramo. Ko je krompir pečen, nekoliko razpremo folijo, nato pa z vilicami razpremo še krompir, da ga lahko prelijemo s pripravljeno omako.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.