Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 4 večji krompirji
  • 500 g šampinjonov
  • 3 čebule
  • 3 jedilne žlice sončničnega olja OSANA
  • 0,5 šopka peteršilja, drobnjaka, lahko tudi svežega majarona ali nekaj listov timijana
  • 150 g smetane crème fraîche MILFINA
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava

  1. Krompir operemo in v neolupljenega zarežemo po dolžini. Nato ga zavijemo v alufolijo in pečemo 60 do 90 minut v pečici, segreti na 200 °C (oz. 175 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka).
  2. Šampinjone očistimo. Večje razpolovimo, manjše pa pustimo cele. Čebulo razpolovimo in narežemo na tanke rezine, ki jih skupaj s šampinjoni popražimo na vročem olju. Solimo in popramo. Preden postrežemo, vmešamo še oprana sesekljana zelišča.
  3. Za omako zmešamo smetano crème fraîche in limonin sok. Solimo in popramo. Ko je krompir pečen, nekoliko razpremo folijo, nato pa z vilicami razpremo še krompir, da ga lahko prelijemo s pripravljeno omako.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.