Praženi šampinjoni s fileji pange
Šampinjoni in panga sta odlična kombinacija, poleg pa se lepo poda še zelenjava. Poskusite. Podroben opis spodaj
Sestavine za 2 porciji
- 200 g šampinjonov
- 1 čebula
- 1 rumena paprika
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
- 75 g pečene slanine
- 300 g ASC-filejev pange ALMARE SEAFOOD
- 1 jedilna žlica gladke moke KORNGOLD
- 2 jedilni žlici sončničnega olja OSANA
- nekaj lističev bazilike
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
- Fileje pange počasi odtajamo (najbolje v hladilniku).
- Šampinjone očistimo. Večje razpolovimo, manjše pa pustimo cele. Čebulo drobno sesekljamo. Papriko očistimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke.
- Tudi slanino nakockamo in popražimo na vročem oljčnem olju. Nato dodamo narezano čebulo, papriko in šampinjone ter pražimo še 5 minut.
- Posolimo in popopramo.
- Fileje pange oplaknemo in previdno osušimo s papirnato brisačo. Narežemo jih na 3 cm velike kocke, ki jih solimo in pomokamo.
- Popečemo jih na vročem oljčnem olju z vseh strani, nato jih pražimo še 2 minuti.
Serviranje:
- Zelenjavo nadevamo na segrete krožnike, po vrhu razporedimo koščke ribe in okrasimo z lističi bazilike.
- Zraven ponudimo mešano solato.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.