Pomarančni karpačo s piščančjimi fileji
Sočen piščančji file z omako iz gina, brinovih jagod in rožmarina. Za prilogo pa pomaranče pomočene v omako iz pistacij, balzamičnega kisa in medu. Preizkusite okusno kombinacijo teh sestavin. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za piščančje fileje:
- 4 piščančji fileji OKUS PODEŽELJA (po ca. 130 g)
- repično olje OSANA za peko
- 6 brinovih jagod
- 2 jedilni žlici čajnega masla MILFINA
- 1 vejica rožmarina
- 20 ml gina
- 125 ml goveje jušne osnove iz bio jušne kocke NATUR AKTIV
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Za karpačo:
- 2 pomaranči
- 2 jedilni žlici slanih neoluščenih pistacij SNACK FUN
- 1 jedilna žlica belega balzamičnega kisa CASTELLO
- 1 čajna žlička cvetličnega medu GRANDESSA
- 1 čajna žlička repičnega olja OSANA
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava
Piščančji fileji:
- Piščančje fileje narahlo potolčemo, nato jih solimo in popramo. V ponvi jih na segretem olju na vsaki strani pečemo približno 4 minute, nato dodamo brinove jagode, maslo in rožmarin. Med pečenjem jih večkrat prelijemo z lastno omako. Fileje zalijemo z ginom, prilijemo jušno osnovo, na kratko pokuhamo, nato jih vzamemo iz ponve, omako pa kuhamo še naprej, da del tekočine povre.
Karpačo:
- Olupljeni pomaranči narežemo na tanke rezine, oluščene pistacije pa grobo sesekljamo. Iz balzamičnega kisa, medu, olja, pistacij ter malo soli in popra pripravimo preliv. Vanj na hitro pomočimo rezine pomaranč, ki jih nato v krogu razporedimo po krožniku tako, da se rahlo prekrivajo. Piščančje fileje razrežemo na večje kose, položimo na pomarančne rezine in prelijemo z masleno omako.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.