Polnjeni zvitki s sirom Grana Padano
Polnjene šamrole s kislo smetano, skuto in zelišči. Odličen prigrizek ob družabni igri ali filmskem večeru. Podroben opis spodaj
Sestavine za 10 porcij
Za nadev:
- 250 g skute MILFINA
- 50 g kisle smetane MILFINA
- 25 g naribanega sira Grana Padano CUCINA NOBILE
- 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
- 1 jedilna žlica drobnjaka, drobno sesekljanega
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Za zvitke:
- 2 beljaka bio jajc NATUR AKTIV
- 80 g naribanega sira Grana Padano CUCINA NOBILE
- modelčki za šamrole
- olje OSANA
Priprava
Nadev:
- Skuto in kislo smetano zmešamo v gladko maso, vmešamo sir in zelišča ter solimo in popramo.
Zvitki:
- Pečico segrejemo na 180 °C.
- Beljaka rahlo stepemo, jima primešamo 60 g sira in na tanko namažemo na papir za peko. Čez posujemo še preostanek sira in nato približno 15 minut pečemo v pečici.
- Še toplo narežemo na kvadrate, ki jih ovijemo na rahlo naoljene modelčke za šamrole.
- Modelčke položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, in še malo popečemo, da sir dobi zlato rumeno barvo.
- Zvitke pustimo na modelčkih, da se ohladijo. Tik preden jih ponudimo, jih napolnimo s skutnim nadevom.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.