Polnjeni lignji z limoninim maslom in špinačnim pirejem
Za vse ljubitelje morske hrane. Preizkusite se v pripravi polnjenih lignjev, poleg pa postrezite še limonino maslo in špinačni pire. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za lignje z limoninim maslom:
- 600 g lignjev
- oljčno olje MINOS
- 1 jedilna žlica krušnih drobtin KORNGOLD
- 1 jajce OKUS PODEŽELJA
- 1 strok česna
- 1 čajna žlička sesekljanega peteršilja
- 100 ml belega vina
- zobotrebci
- 2 šalotki (ali 1 manjša čebula)
- 1 jedilna žlica sladkega muškata
- vinski kis LOMEE
- limona
- 75 g masla MILFINA
- sol
- poper LE GUSTO
- 400 g krompirja
Za špinačni pire:
- 200 g špinače
- oljčno olje MINOS
- sol
Priprava
Polnjeni lignji z limoninim maslom:
- Lovke na drobno narežemo in popražimo na oljčnem olju. Pečene in ohlajene v posodi zmešamo z drobtinami, jajcem, česnom, peteršiljem in 50 ml belega vina. Tako pripravljeno maso še solimo in z njo napolnimo lignje, ki jih na koncu spnemo z zobotrebcem in solimo. Lignje položimo v namaščen pekač in jih pri 180 °C pečemo približno 15–20 minut (odvisno od velikosti lignjev).
- Medtem ko se lignji pečejo, sesekljani šalotki podušimo v 50 ml belega vina in žlici sladkega muškata, da se vse skupaj precej pokuha. Omako precedimo in jo okisamo z malo kisa in limoninega soka. Na koncu primešamo še maslo, solimo in popramo po okusu ter prelijemo po pečenih lignjih.
Špinačni pire:
- Olupljen krompir razkosamo in ga v osoljenem kropu kuhamo 20 minut. Špinačo na hitro podušimo in jo spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Krompir najprej pretlačimo, nato mu primešamo pasirano špinačo in malo oljčnega olja. Pire po potrebi dosolimo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.