Polnjene paprike
Recept za priljubljeno jed. Pripravite okusne polnjene paprike. Dober tek! Podroben opis spodaj
Sestavine za 6 porcij
Za polnjene paprike:
- 6 rdečih paprik
- 1 žemlja OKUS TRADICIJE
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 šopek peteršilja
- 1 pločevinka koruze v zrnju HAPPY HARVEST
- 400 g bio svežega govejega mletega mesa NATUR AKTIV
- 1 bio jajce NATUR AKTIV
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- 1 čajna žlička mlete sladke paprike LE GUSTO
Za omako:
- 2 pločevinki olupljenih paradižnikov CARLONI
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- ščepec sladkorja DIAMANT
- 1 jedilna žlica balzamičnega kisa GOURMET
Priprava
- Za pripravo nadeva žemljo najprej na kratko namočimo v vodi, nato jo dobro ožamemo. Čebulo, česen in peteršilj drobno sesekljamo, koruzo pa odcedimo. V skledi zmešamo mleto meso, jajce, ožeto žemljo ter sesekljano čebulo, česen in peteršilj. Maso začinimo s soljo, poprom in mleto papriko.
- Paprikam previdno odrežemo vrhnje dele in odstranimo semena. Napolnimo jih z mesno maso in pokrijemo z odrezanimi vrhnjimi deli. Paprike pokončno postavimo v pekač za narastke ali podobno ognjevarno posodo.
- Za pripravo omake olupljene paradižnike vzamemo iz pločevinke, jih sesekljamo in skupaj s paradižnikovim sokom, ki je ostal v pločevinki, damo v skledo. Začinimo s soljo, poprom, sladkorjem in balzamičnim kisom, nato omako prelijemo med paprike. Pekač pokrijemo in ga postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 200 °C (oz. 180 °C, če bomo pekli s funkcijo kroženja vročega zraka). Paprike dušimo v pečici 50 minut.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.