Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 6 porcij

Za polnjene paprike:

  • 6 rdečih paprik
  • 1 žemlja OKUS TRADICIJE
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 pločevinka koruze v zrnju HAPPY HARVEST
  • 400 g bio svežega govejega mletega mesa NATUR AKTIV
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • 1 čajna žlička mlete sladke paprike LE GUSTO

Za omako:

  • 2 pločevinki olupljenih paradižnikov CARLONI
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • ščepec sladkorja DIAMANT
  • 1 jedilna žlica balzamičnega kisa GOURMET

Priprava

  1. Za pripravo nadeva žemljo najprej na kratko namočimo v vodi, nato jo dobro ožamemo. Čebulo, česen in peteršilj drobno sesekljamo, koruzo pa odcedimo. V skledi zmešamo mleto meso, jajce, ožeto žemljo ter sesekljano čebulo, česen in peteršilj. Maso začinimo s soljo, poprom in mleto papriko.
  2. Paprikam previdno odrežemo vrhnje dele in odstranimo semena. Napolnimo jih z mesno maso in pokrijemo z odrezanimi vrhnjimi deli. Paprike pokončno postavimo v pekač za narastke ali podobno ognjevarno posodo.
  3. Za pripravo omake olupljene paradižnike vzamemo iz pločevinke, jih sesekljamo in skupaj s paradižnikovim sokom, ki je ostal v pločevinki, damo v skledo. Začinimo s soljo, poprom, sladkorjem in balzamičnim kisom, nato omako prelijemo med paprike. Pekač pokrijemo in ga postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 200 °C (oz. 180 °C, če bomo pekli s funkcijo kroženja vročega zraka). Paprike dušimo v pečici 50 minut.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.