Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 2 porciji

Sestavine:

  • 1 svinjski file
  • 50 g zamrznjene listnate špinače GARTENGOLD
  • 80 g grškega ovčjega sira LYTTOS
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1,25 dl smetane za kuhanje MILFINA
  • 1,25 dl belega vina
  • sončnično olje OSANA
  • maslo MILFINA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • kumina LE GUSTO
  • ščepec sladkorja DIAMANT
  • 3 lovorjevi listi LE GUSTO

Za prilogo:

  • široki rezanci LANDVOGT

Priprava

  1. S svinjskega fileja odstranimo vse maščobno tkivo, nato file operemo, osušimo in razpolovimo. Odtaljeni špinači primešamo 40 g nadrobljenega grškega ovčjega sira in 1 drobno nasekljan strok česna. Špinačno maso po okusu začinimo s soljo in poprom. V oba kosa fileja s tankim nožem po sredini naredimo odprtino, ki jo napolnimo s špinačno maso. Kosa fileja na zunanji strani rahlo posolimo in posujemo s kumino, nato ju na mešanici olja in masla z vseh strani popečemo, da postaneta zlato rumena. Meso preložimo v pekač in ga v pečici pri 70–80 °C pustimo približno 10 minut. Medtem pripravimo omako.
  2. Čebulo in 1 strok česna nasekljamo ter ju prepražimo na maščobi, v kateri smo popekli file. Primešamo preostali sir in počakamo, da se raztopi. Prilijemo malo belega vina, dodamo lovorjeve liste in kuhamo približno 15 minut. Omako precedimo skozi fino cedilo, nato ji dodamo smetano za kuhanje in preostalo vino ter jo pokuhamo. Začinimo še s ščepcem sladkorja, sveže mletim poprom in po potrebi dosolimo. K polnjenemu fileju z vinsko omako postrežemo široke rezance.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.