Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 1 porcijo

Sestavine:

  • bio maslo NATUR AKTIV za namastitev pekača
  • gladka moka KORNGOLD za pomokanje pekača
  • sladkor v prahu za dekoracijo

Za testo:

  • 300 g gladke moke KORNGOLD
  • 200 g bio masla NATUR AKTIV
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV

Za nadev:

  • 1 kg jabolk
  • limonin sok (1 limone)
  • 100 g bio suhih brusnic NATUR AKTIV
  • 2 čajni žlički cimeta LE GUSTO
  • 100 g bio mletih mandljev NATUR AKTIV

Priprava

  1. Iz moke, masla, sladkorja, soli in jajca zamesimo testo. Razdelimo ga na dva dela, in sicer na 1/3 in 2/3, ter oblikujemo kepi. Vsako posebej zavijemo v živilsko folijo in postavimo v hladilnik za 20 minut.
  2. Medtem olupimo jabolka in jim odstranimo peške. Narežemo jih na koščke in pokapamo z limoninim sokom. Primešamo brusnice, cimet in mlete mandlje.
  3. Pečico segrejemo na 200 °C (na 180 °C, če pečemo s funkcijo kroženja vročega zraka) ter namastimo in pomokamo okrogel pekač premera 28 cm s snemljivim obodom.
  4. Najprej razvaljamo večjo kepo testa. Razvaljano testo položimo na pekač ter ga z dlanmi pritisnemo ob dno in obod. Na dnu ga preluknjamo z vilicami in nadevamo z jabolčnim nadevom. Nato čez nadev s pomočjo valjarja položimo razvaljano manjšo kepo testa. Pri tem pazimo, da je nadev povsod lepo prekrit.
  5. Testo na vrhu preluknjamo z vilicami, ob robu pa ga stisnemo skupaj s testom na dnu.
  6. Pekač s pito položimo v srednji del pečice in pečemo približno 45 minut.
  7. Ko se ohladi, snamemo obod in potresemo s sladkorjem v prahu.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.