Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 3 porcije

Za testo:

 • 0,75 zavitka suhega kvasa
 • 400 g manitoba moke
 • 1 jedilna žlica oljčnega olja

Za nadev:

 • salama kulen
 • 100 g kuhanega pršuta GUSTO ITALIIANO
 • 1 rdeča paprika
 • 1 rdeča čebula
 • 3 mocarele CARLONI
 • sveža bazilika
 • origano LE GUSTO

Priprava

 1. Vodo po potrebi rahlo segrejemo, da postane mlačna, in jo prelijemo čez suhi kvas. Premešamo, pokrijemo in počakamo 10 minut, da se kvas aktivira – pripravljen je, ko se pojavijo mehurčki in nabrekne.
 2. V večjo skledo dodamo moko, sol natresemo ob strani. Prilijemo kvas z vodo in žlico olivnega olja. Z žlico vse skupaj premešamo, dokler se testo ne začne lepiti, nato z roko pregnetemo, a ne preveč – le par minutk, toliko, da nastane gladka kepa testa.
 3. Skledo narahlo premažemo z olivnim oljem in vanjo položimo testo. Dobro pokrijemo s folijo za živila (ne s krpo, saj se bo testo v hladilniku preveč izsušilo) in testo damo naravnost v hladilnik za 18 ur.
 4. Dve uri pred peko testo vzamemo iz hladilnika, ga zvrnemo na pomokan pult in ga brez gnetenja samo oblikujemo v kepo. Če bomo testo gnetli, bomo iz njega iztisnili vse zračne mehurčke.
 5. Testo pustimo na pultu vzhajati dve uri, pri čemer ga samo pokrijemo z narobe obrnjeno skledo, ki bo poskrbela, da se testo ne bo izsušilo in bo na toplem vzhajalo.
 6. Pol ure pred peko segrejemo pečico na 250˚C(če imate program za pico, ga uporabite) ter v pečico hkrati položimo kamen za pico.
 7. Pripravimo nadeve, potem pa testo za pico razdelimo na 2–4 kose (odvisno, koliko pic in kakšne velikosti želimo).
 8. Kos testa z rokami oblikujemo v krog, pazimo, da testa ne gnetemo in ne valjamo, da ohranimo mehurčke. S prsti pritisnemo v testo približno centimeter od roba, okrog in okrog, da okoli testa dobimo lep rob. Potem testo od sredine navzven nežno raztegnemo do želene velikosti pice – če gre, testo položimo čez zaprto pest in v zraku raztegnemo od sredine navzven.
 9. Nato raztegnjeno pico položimo na papir za peko (tako jo bomo lažje premikali), tega pa na ravno desko. Testo poljubno obložimo –premažemo z omako za pico, dodamo salamo, zelenjavo in čez nadrobimo mocarelo ter posujemo origano.
 10. Ko je pica obložena, jo previdno položimo na ogret kamen za pico v pečici in pečemo, dokler se testo spodaj in zgoraj lepo ne zapeče, približno 8 minut.
 11. Pečeno pico previdno vzamemo iz pečice in takoj ponudimo, po njej lahko potrosimo listke sveže bazilike.
 12. Nadaljujemo, da porabimo vse testo.

Nasvet

 • Če moke manitoba nimamo pri roki, lahko uporabimo tudi navadno moko, a rezultat ne bo isti, saj manitoba vsebuje več beljakovin in tvori močne glutenske vezi, zato je idealna za počasna vzhajanja.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.