Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za krače divjega prašiča:

  • 1 kg krač divjega prašiča s kostjo znamke ALPIKA
  • sončnično olje OSANA
  • 100 g korenja
  • 100 g gomolja zelene
  • 50 g pora
  • 2 čebuli
  • 2 jedilni žlici paradižnikove mezge CARLONI
  • 125 ml rdečega vina
  • 250 ml jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
  • 7 brinovih jagod
  • 2 lovorjeva lista LE GUSTO
  • 3 jedilne žlice brusničnega džema GRANDESSA
  • 125 ml sladke smetane OMIRA
  • sol
  • poper LE GUSTO

Za njoke:

  • 400 g njokov FARMER'S GOLD
  • 20 g čajnega masla MILFINA
  • 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
  • sol

Priprava

Krače:

  1. Soljene in poprane krače na olju z vseh strani dobro popečemo.
  2. Popečene postavimo v pečico na rešetko in jih pri 80 °C počasi pečemo približno 4 ure. Pod rešetko postavimo posodo, v katero bo odtekal mesni sok.
  3. Po 3 urah v velikem loncu na olju prepražimo očiščeno in na približno 1 cm velike kocke narezano korenje, zeleno, por in čebulo. Dodamo in na hitro prepražimo še mezgo, nato vse skupaj najprej zalijemo z vinom, nato pa z jušno osnovo in mesnim sokom, ki se je med peko krač nabral v posodi pod rešetko.
  4. Primešamo še brinove jagode in lovorjeva lista in počasi kuhamo.
  5. Čez približno 1 uro krače vzamemo iz pečice, jih položimo na zelenjavo in vse skupaj kuhamo še 30 minut.
  6. Nato krače vzamemo iz posode in jih postavimo na toplo.
  7. Omako precedimo skozi fino cedilo, jo še enkrat na hitro prevremo ter obogatimo z brusničnim džemom in sladko smetano.

Njoki:

  1. Njoke skuhamo po navodilih na embalaži.
  2. V ponvi razpustimo maslo ter na njem na hitro prepražimo dobro odcejene njoke in sesekljan peteršilj.
  3. Preden jih postrežemo, jih po potrebi dosolimo.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.