Počasi pečene krače divjega prašiča z njoki
Krače divjega prašiča, ki so počasi pečene v pečici z okusno reducirano zelenjavno omako in njoki s peteršiljom. Odličen recept za vse ljubitelje jedi z divjačino. Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
Za krače divjega prašiča:
- 1 kg krač divjega prašiča s kostjo znamke ALPIKA
- sončnično olje OSANA
- 100 g korenja
- 100 g gomolja zelene
- 50 g pora
- 2 čebuli
- 2 jedilni žlici paradižnikove mezge CARLONI
- 125 ml rdečega vina
- 250 ml jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
- 7 brinovih jagod
- 2 lovorjeva lista LE GUSTO
- 3 jedilne žlice brusničnega džema GRANDESSA
- 125 ml sladke smetane OMIRA
- sol
- poper LE GUSTO
Za njoke:
- 400 g njokov FARMER'S GOLD
- 20 g čajnega masla MILFINA
- 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
- sol
Priprava
Krače:
- Soljene in poprane krače na olju z vseh strani dobro popečemo.
- Popečene postavimo v pečico na rešetko in jih pri 80 °C počasi pečemo približno 4 ure. Pod rešetko postavimo posodo, v katero bo odtekal mesni sok.
- Po 3 urah v velikem loncu na olju prepražimo očiščeno in na približno 1 cm velike kocke narezano korenje, zeleno, por in čebulo. Dodamo in na hitro prepražimo še mezgo, nato vse skupaj najprej zalijemo z vinom, nato pa z jušno osnovo in mesnim sokom, ki se je med peko krač nabral v posodi pod rešetko.
- Primešamo še brinove jagode in lovorjeva lista in počasi kuhamo.
- Čez približno 1 uro krače vzamemo iz pečice, jih položimo na zelenjavo in vse skupaj kuhamo še 30 minut.
- Nato krače vzamemo iz posode in jih postavimo na toplo.
- Omako precedimo skozi fino cedilo, jo še enkrat na hitro prevremo ter obogatimo z brusničnim džemom in sladko smetano.
Njoki:
- Njoke skuhamo po navodilih na embalaži.
- V ponvi razpustimo maslo ter na njem na hitro prepražimo dobro odcejene njoke in sesekljan peteršilj.
- Preden jih postrežemo, jih po potrebi dosolimo.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.