Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 800 g mladega govejega mesa za golaž
  • 2 čebuli
  • 4 stroki česna
  • 4 jedilne žlice sončničnega olja
  • 100 g slanine, narezane na kocke
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
  • 0,5 jedilne žlice mlete sladke paprike
  • 0,5 jedilne žlice pekoče mlete paprike
  • 0,33 l svetlega piva
  • 500 ml jušne osnove iz goveje jušne kocke
  • 3 lovorjevi listi
  • 0,5 jedilne žlice bio timijana
  • 500 g korenja
  • 1 limona
  • 1 šopek bio peteršilja
  • sol
  • poper

Priprava

  1. Najprej s kuhinjskimi brisačkami osušimo meso, nato pa olupimo čebulo in česen. Čebulo narežemo na kocke, česen pa stisnemo. V velikem loncu segrejemo olje, dodamo meso in ga med mešanjem pražimo tako dolgo, da lepo porjavi. Solimo in popramo, nato k mesu stresemo še slanino in čebulo ter pražimo 3–4 minute. Dodamo paradižnikovo mezgo, česen in mleto papriko ter vse skupaj pražimo še 3–4 minute. Zalijemo s pivom in jušno osnovo ter dodamo lovorjeve liste in timijan. Zavremo, zmanjšamo temperaturo in pokrito počasi kuhamo še približno 2 uri. Med kuhanjem občasno premešamo.
  2. Medtem olupimo korenje in ga narežemo na kolobarje. Naribamo limonino lupino, osmukamo peteršilj in ga drobno sesekljamo. Po dveh urah kuhanja golažu dodamo korenje in limonino lupino in kuhamo še 30 minut. Nato še solimo, popramo in vmešamo peteršilj. Vroč golaž ponudimo z njoki ali krompirjevim pirejem.