Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

  • 2 piščančji bedri s stegnom
  • sol in poper po okusu
  • 2 jedilni žlici moke
  • oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 3 čajne žličke mlete sladke paprike
  • 0,5 l jušne osnove iz kokošje jušne kocke
  • 2 jedilni žlici moke
  • 100 g kisle smetane
  • 0,3 lončka mleka
  • malo peteršilja, drobno nasekljanega
  • 400 g širokih rezancev

Priprava

  1. Piščanca dobro osušimo, nato z ostrim nožem ločimo nogico od stegna (lahko uporabimo tudi samo nogice ali zrezke iz stegna). Meso začinimo s soljo in poprom.
  2. V večji ponvi segrejemo olje in dodamo meso. Popečemo z vseh strani, da se meso zlato zapeče, približno 5-7 minut na vsaki strani.
  3. Dodamo drobno narezano čebulo in jo popražimo, da postekleni (približno 5 minut), nato vmešamo še sladko papriko.
  4. V ponev zdaj vlijemo jušno osnovo, počakamo, da zavre, nato pa na nizkem ognju pokrito počasi kuhamo približno 40 minut, da se piščanec skuha do kosti.
  5. Ta čas v skledici zmešamo moko, kislo smetano in mleko, da dobimo gladko kremo brez grudic.
  6. Sedaj piščanca vzamemo iz ponve, noter pa zlijemo mešanico moke in kisle smetane. Med mešanjem kuhamo, da se omaka zgosti, približno 5 minut. Nato piščanca vrnemo v omako, ter potresemo s peteršiljem.
  7. Posebej v loncu osoljene vode skuhamo široke rezance po navodilih na embalaži, približno 6 minut. Kuhane rezance odcedimo in takoj ponudimo s piščančjim paprikašem.