Piščančji paprikaš s širokimi rezanci po receptu Vibrant Plate
Dvojec Vibrant Plate predstavlja okusen recept za pišančji paprikaš s prilogo širokih rezancev. Dober tek! Podroben opis spodaj
Sestavine za 4 porcije
- 2 piščančji bedri s stegnom
- sol in poper po okusu
- 2 jedilni žlici moke HAPPY HARVEST
- oljčnega olja
- 1 čebula
- 3 čajne žličke mlete sladke paprike LE GUSTO
- 0,5 l jušne osnove iz kokošje jušne kocke LE GUSTO
- 2 jedilni žlici moke HAPPY HARVEST
- 100 g kisle smetane MILFINA
- 0,3 lončka mleka MILFINA
- malo peteršilja, drobno nasekljanega
- 400 g širokih rezancev GOURMET
Priprava
- Piščanca dobro osušimo, nato z ostrim nožem ločimo nogico od stegna (lahko uporabimo tudi samo nogice ali zrezke iz stegna). Meso začinimo s soljo in poprom.
- V večji ponvi segrejemo olje in dodamo meso. Popečemo z vseh strani, da se meso zlato zapeče, približno 5-7 minut na vsaki strani.
- Dodamo drobno narezano čebulo in jo popražimo, da postekleni (približno 5 minut), nato vmešamo še sladko papriko.
- V ponev zdaj vlijemo jušno osnovo, počakamo, da zavre, nato pa na nizkem ognju pokrito počasi kuhamo približno 40 minut, da se piščanec skuha do kosti.
- Ta čas v skledici zmešamo moko, kislo smetano in mleko, da dobimo gladko kremo brez grudic.
- Sedaj piščanca vzamemo iz ponve, noter pa zlijemo mešanico moke in kisle smetane. Med mešanjem kuhamo, da se omaka zgosti, približno 5 minut. Nato piščanca vrnemo v omako, ter potresemo s peteršiljem.
- Posebej v loncu osoljene vode skuhamo široke rezance po navodilih na embalaži, približno 6 minut. Kuhane rezance odcedimo in takoj ponudimo s piščančjim paprikašem.
*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.