Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za skutne štruklje:

  • 4 skutni štruklji (zamrznjeni)
  • sol

Za piščančje fileje:

  • 4 piščančji fileji
  • 2 jedilni žlici bio oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • paprika v prahu

Za gobovo omako:

  • 650 g šampinjonov
  • 1 čebula
  • 40 g masla
  • 1 jedilna žlica gladke moke
  • 40 ml belega vina
  • 150 ml jušne osnove iz goveje jušne kocke
  • 150 ml sladke smetane
  • sol
  • poper
  • 1 jedilna žlica nasekljanega svežega peteršilja

Priprava

Skutni štruklji:

  1. Skutne štruklje pripravimo v skladu z navodili na embalaži.

Piščančji fileji:

  1. Piščančje fileje z dlanjo rahlo potolčemo. Na segretem olju jih pri nižji temperaturi z obeh strani popečemo, da dobijo zlato rumeno barvo. Pečene solimo, popramo in potrosimo s ščepcem paprike v prahu ter jih pustimo počivati 2 minuti.

Gobova omaka:

  1. Šampinjone dobro očistimo in razrežemo. Na maslu podušimo drobno sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo šampinjone in jih pražimo, dokler del tekočine, ki jo spustijo, ne povre. Po šampinjonih potresemo moko, premešamo, na kratko popražimo ter zalijemo z belim vinom in jušno osnovo. Prilijemo sladko smetano, zavremo in nekaj časa dušimo. Omako po okusu solimo in popramo. Tik preden je gotova, ji primešamo še nasekljan peteršilj.