Sprememba naročila Dokončaj spremembo

Dodano v košarico

Sestavine za 4 porcije

Za skutne štruklje:

  • 4 skutni štruklji GUSTO GOLD (zamrznjeni)
  • sol

Za piščančje fileje:

  • 4 piščančji fileji OKUS PODEŽELJA
  • 2 jedilni žlici bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • paprika v prahu LE GUSTO

Za gobovo omako:

  • 650 g šampinjonov
  • 1 čebula
  • 40 g masla MILFINA
  • 1 jedilna žlica gladke moke KORNGOLD
  • 40 ml belega vina
  • 150 ml jušne osnove iz goveje jušne kocke LE GUSTO
  • 150 ml sladke smetane MILFINA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • 1 jedilna žlica nasekljanega svežega peteršilja

Priprava

Skutni štruklji:

  1. Skutne štruklje pripravimo v skladu z navodili na embalaži.

Piščančji fileji:

  1. Piščančje fileje z dlanjo rahlo potolčemo. Na segretem olju jih pri nižji temperaturi z obeh strani popečemo, da dobijo zlato rumeno barvo. Pečene solimo, popramo in potrosimo s ščepcem paprike v prahu ter jih pustimo počivati 2 minuti.

Gobova omaka:

  1. Šampinjone dobro očistimo in razrežemo. Na maslu podušimo drobno sesekljano čebulo, da postekleni. Dodamo šampinjone in jih pražimo, dokler del tekočine, ki jo spustijo, ne povre. Po šampinjonih potresemo moko, premešamo, na kratko popražimo ter zalijemo z belim vinom in jušno osnovo. Prilijemo sladko smetano, zavremo in nekaj časa dušimo. Omako po okusu solimo in popramo. Tik preden je gotova, ji primešamo še nasekljan peteršilj.

*Za dodajanje več kot 15 izdelkov je potrebna prijava.